Regisseur Quentin Tarantino wil de westernserie Bounty Law uit Once Upon A Time... In Hollywood écht maken

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Regisseur Quentin Tarantino wil de westernserie Bounty Law uit Once Upon A Time... In Hollywood écht maken

Bounty Law: Quentin Tarantino maakt OUATIH-westernserie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Krijg je geen genoeg van Quentin Tarantino en Leonardo DiCaprio? De regisseur van Once Upon A Time… In Hollywood wil de westernserie Bounty Law uit de film écht gaan maken.

In Once Upon A Time… In Hollywood is de ster van oud-idool Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) flink vervaagd. Hij was geliefd als de hoofdrolspeler van de westernserie Bounty Law, maar werd daarna langs alle kanten ingehaald door hippere acteurs. Tarantino haalde zijn inspiratie voor de serie uit westerns als Wanted, Dead Or Alive en The Rifleman.

Tijdens het kijken voelde de regisseur behoorlijk wat bewondering voor deze oude series. Een verhaal vertellen in een krap half uurtje is niet zo makkelijk, en om het zelf te proberen schreef Tarantino vijf afleveringen van Bounty Law.

Bounty Law

Tegenover Deadline meldt Tarantino dat hij deze vijf afleveringen ook écht wil opnemen en regisseren. ‘Ik vroeg me af: zou ik dit ook kunnen? Ik heb vijf afleveringen van een half uur geschreven; ik ga ze ook echt maken. Ik denk dat het ongeveer anderhalf jaar duurt.’ Verder zijn er nog weinig details bekend, zoals of Leonardo DiCaprio en Brad Pitt voor zo’n korte serie te porren zijn.

Waar we Bounty Law over een tijdje kunnen kijken is nog niet meteen duidelijk. Netflix zou een goede kandidaat zijn, maar dat geldt voor heel veel andere streamingplatformen (behalve Disney+ natuurlijk).

Tarantino meldde een tijdje geleden ook dat hij van plan is om een langere versie van Once Upon A Time… In Hollywood uit te brengen. De regisseur schiet altijd véél meer materiaal dan hij nodig heeft (en praktisch is), en maakt er de komende tijd waarschijnlijk een vier uur durend epos van.

Once Upon A Time… In Hollywood

Op zich is het logisch: Once Upon A Time harkte tien Oscarnominaties binnen, o.a. in een paar felbevochte categorieën als Beste Film, Beste Regisseur, Beste Mannelijke Hoofdrol (Leonardo DiCaprio) en Beste Mannelijke Bijrol (Brad Pitt). Met de westernserie Bounty Law erbij is Tarantino de komende tijd wel even bezig.

Het betekent hoogstwaarschijnlijk wel dat de Star Trek-film van Tarantino er waarschijnlijk niet meer komt… Dat vinden we stiekem best jammer.

Lees verder