RTL Boulevard

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
RTL Boulevard
RTLOphef

Borstenfoto's cover LINDA gelekt door werknemer: 'Erg onprofessioneel'

|
|

Laatste update:

Geraldine Kemper ging al door het stof door het gebrek aan diversiteit op de blote borsten-cover van de nieuwste editie van LINDA. Nu komt daar nóg meer bij. Zo zou een werknemer de intieme foto's eerder al hebben gelekt via WhatsApp...

De man van LINDA-redactiechef Rianne Meijer zorgde voor flink wat ophef door te tweeten over de foto's. ''Neem maar van mij aan: dit is een bewaarnummer!'', tweet hij erover. Later blijkt toch dat er wellicht niet zo discreet met de shoot is omgegaan. Zo schrijft manlief van Rianne: ''Op momenten dat ik via WhatsApp alvast wat thumbnails krijg van goed geslaagde tettenfoto's, ben ik zo blij.'' Oei. 

'Heel onprofessioneel' 

Veronica Superguide-columnist Rob Goossens noemt het lekken van de foto's 'erg onprofessioneel' en benadrukt bij RTL Boulevard dat het zeker bij zulke intieme foto's eigenlijk not done is. Toch krijgt hij niet de indruk dat er iets heel ernstigs is gebeurd. Rianne Meijer komt zelf naar buiten met een reactie op het voorval: ''Het was een superdom en puberaal tweetje van mijn man. Als ik aan een nummer werk, stuur ik af en toe een pdf door van een productie waar ik heel trots op ben.'' Ze voegt daarna nog toe dat de foto's goedgekeurd zijn door degenen die erop staan. Er lijkt dus niets mis mee te zijn. 

'Het is grandioos mislukt'

Volgens Rob is het nummer -die inclusiviteit moest uitstralen- grandioos mislukt. ''Er zitten veel foto's tussen die in de Playboy niet hadden misstaan.'' Ook gooien de tweets van Rianne's man daarbij nog meer olie op het vuur. ''Hij laat zien hoe het zit. Een hoop mannen vinden dit gewoon hele geile foto's en dat was juist niet de bedoeling van het blad. Het is grandioos mislukt!''

Gebrek aan diversiteit

Op de nieuwe cover van LINDA staan tien vrouwen met ontbloot bovenlijf en hun handen voor hun borsten. Online kwam al snel de kritiek over een 'gebrek aan diversiteit'. "Includeer bijvoorbeeld ook dikke vrouwen, of vrouwen met grote borsten, saggy boobs en vrouwen met een geamputeerde borst", aldus de journaliste, die door Geraldine zelf wordt aangehaald. 

Geraldine laat via Instagram weten de critici gelijk te geven. "Ik ben mij ervan bewust dat als je alle vrouwen wilt aanspreken, je er ook voor moet zorgen dat alle vrouwen zich in de cover kunnen vinden." De presentatrice zegt in de toekomst meer rekening te houden met dit soort dingen. "Ik heb ernaar geluisterd, ik heb ervan geleerd en ik zal het in het vervolg beter doen."

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder