• Nieuws

Boerderij van Dorst: Sergio ontroert kijkers

Boerderij van Dorst

Kijkers van Boerderij van Dorst leerden Sergio Vyent op een hele nieuwe manier kennen. De maître van het First Dates-restaurant vertelde over zijn zware jeugd, en kijkers waren zéér onder de indruk. Niet voor het eerst, trouwens!

Sergio is bekend als de goedlachse maître van het First Dates-restaurant. Op de boerderij van Raven van Dorst vertelde hij over zijn moeilijke jeugd, die hij deels doorbracht in een weeshuis. Hij werd geboren in Amsterdam, maar belandde via allerlei omwegen in Waalre. “Mijn moeder was 20 toen ze mij kreeg, op haar zestiende kreeg ze mijn zus. Dan ben je zelf eigenlijk nog kind. Daar heeft ze keuzes in gemaakt en die hadden gevolgen voor mij. Vanaf m’n tweede zat ik in het kindertehuis, en dan ging ik eruit en dan ging ik weer terug. Op m’n elfde heb ik voor mezelf gekozen en ben ik weggelopen. Ik wilde niet meer in een tehuis.” Raven kon het bijna niet geloven: “Op je elfde?”

Bericht wordt geladen...

Sergio open in Boerderij van Dorst

Daarna kwam Sergio terecht in een pleeggezin. Ondanks zijn harde jeugd probeert Sergio een positieve blik te houden. “Niet vasthouden aan wat mensen je niet kunnen geven. Laat het los. Ik had wel met de geboorte van mijn kinderen dat ik zag: wat een klein hummeltje. Hoe kun je dat niet willen?”

Bericht wordt geladen...

Na zijn eerste scheiding voelde hij zich verschrikkelijk. “Ik dacht: ik word net als mijn ouders. Maar ik was vastbesloten om deel uit te maken van het leven van mijn kind.”

Met Voice Control van Ziggo wordt streamen nóg leuker

Raven begreep dit wel, maar had er zelf weinig ervaring mee. “Op de middelbare school ben ik ook vaak afgewezen, daar raak je aan gewend. Ik was op een gegeven moment verliefd op een meisje, maar die wilde mij niet omdat ze verliefd was op Herman van Veen!”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Boerderij van Dorst

In Boerderij van Dorst ontvangt Raven van Dorst elke week twee BN’ers, die helpen met het opknappen van hun biologische boerderij. Tussen het klussen door is er veel tijd voor diepgravende gesprekken, die rijkelijk vloeien; óók omdat Raven henzelf enorm openstelt voor de gasten.

Je ziet Boerderij van Dorst elke woensdag op NPO3, vanaf 20:30 uur.