Bob Ross helpt mensen in slaap vallen

Bob Ross van The Joy of Painting

Bob Ross is het Zwitserse zakmes van de televisiepersoonlijkheden. Hij leerde je verven, alles positief te bekijken én te ontspannen. Binnenkort kan de goedgemutste schilder je zelfs helpen… slapen!

De meditatie-app Calm heeft toestemming om Bob Ross-afleveringen van The Joy Of Painting aan te bieden. Het bronzen stemgeluid van Bob Ross en het vegen van de kwasten over het doek, heeft volgens Calm een slaapverwekkend effect op de luisteraar.

Bob Ross leeft!

De positieve houding van Bob Ross was een overblijfsel van zijn carrière in het leger. Twintig jaar lang moest hij streng zijn tegen zijn collega’s en ze regelmatig de oren wassen. Toen Bob Ross afzwaaide besloot hij nooit meer tegen andere mensen te schreeuwen. Bob Ross raakte geïnteresseerd in schilderen toen hij werd gestationeerd op een luchtmachtbasis in Alaska.

Na zijn werk bij het leger besloot Bob Ross een schilderprogramma te maken voor PBS. The Joy Of Painting werd een groot succes, tot aan zijn dood in 1995. Dankzij sites als YouTube is Bob Ross tegenwoordig populairder dan ooit! Zelfs Deadpool noemt de schilder een grote inspiratiebron en je kan in het computerspel Smite in hem veranderen.

Tip voor Bob Ross fans

Op zich is de stap van Calm dus helemaal niet zo vreemd. Volgens de directeur van Bob Ross Inc, Joan Kowalski, krijgt het bedrijf dagelijks berichten van mensen omdat ze zeggen dat YouTube-filmpjes van de schilder ze helpen in slaap te vallen.

Volgens Kowalski durfden veel fans nooit tegen Bob Ross zelf te zeggen dat ze The Joy Of Painting keken om in te dutten. Bob Ross wist het volgens haar wel, en hij vond het "geweldig om te horen". Hoe kan het ook anders?

Niets ten nadele van Calm, maar de meeste afleveringen van Bob Ross show The Joy Of Painting staan gewoon gratis op YouTube. Handige tip voor als je problemen hebt met inslapen: Bob Ross helpt je een handje!