Cultheld Bob Ross is terug…. als game-personage!

Door Redactie
Cultheld Bob Ross is terug…. als game-personage!

Bob Ross. Wie kent ‘m niet?! De Amerikaanse landschapsschilder en cultpersoonlijkheid wordt ruim twintig jaar na zijn dood een karakter in een videogame. Op de foto hierboven zie je hoe dat eruit ziet

Verf attack

In het computerspelletje Smite, dat al een tijdje bestaat, kunnen al bestaande karakters nu in Bob Ross worden veranderd. In het spelletje vechten mythische goden op leven en dood tegen elkaar in een arena. Als je het spel speelt en ervoor kiest om Bob te ‘worden’, dan kun je je vijanden met verf aanvallen en met penseelstreken de vechtarena doen transformeren tot een typisch Bob Ross-landschap.

internationaal succes

Bob Ross maakte van 1982 tot 1993 de televisieserie The Joy of Painting. In elke aflevering vervaardigde hij één schilderij terwijl hij met een rustige, bijna hypnotiserende stem al zijn stappen uitlegde. De show werd op 95 procent van alle publieke Amerikaanse televisiestations uitgezonden en ook in het buitenland was het een groot succes.

400 afleveringen

De schilder maakte tot zijn dood in 1995, op 52-jarige leeftijd overleed hij aan lymfeklierkanker , 400 afleveringen van The Joy of Painting dat wereldwijd werd uitgezonden.