So close! Avengers: Endgame is bijna de succesvolste film aller tijden

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
So close! Avengers: Endgame is bijna de succesvolste film aller tijden

Binnenkort in de bioscoop - Avengers Endgame!?

|
|

Laatste update:

Marvel presenteert binnenkort zijn nieuwste film. Niet Spider-Man, maar… Avengers: Endgame! Wuuuut?

Sommige films krijgen tien jaar na verschijning, of een ander jubileum, een rerelease in de bioscoop, maar Avengers: Endgame krijgt er binnenkort al eentje! Wat wil het geval? De hoeksteen van het Marvel Cinematic Universe is niet de succesvolste film aller tijden… De opbrengst van Avatar (2,78 miljard dollar) is nog steeds een paar tientallen miljoenen dollar hoger dan die van Endgame (2,74 miljard), en dat kan natuurlijk niet!

Daarom komt Marvel binnenkort al met een rerelease in de Amerikaanse bioscoop. En dat niet alleen: er zit… een nieuwe korte scène na de aftiteling! Dit moet ruimschoots genoeg zijn om nog wat meer volk naar de bios te lokken en Avatar te verslaan! Misschien maken ze duidelijk wat er nou precies aan de hand is met Captain America, zodat de Russo-broers het verhaal van hun eigen film tenminste begrijpen.

We hopen er stiekem op dat 20th Century Fox besluit om Avatar ook weer eventjes naar de bios te halen om het record terug te pakken. Nu Fox is overgenomen door Disney lijkt die kans helaas niet zo groot... Jammer! Geen mini-bioscoopoorlog!

The Avengers vs Avatar

Het is wel slim, natuurlijk, ook met het oog op Spider-Man: Far From Home, dat een soort vervolg is op Endgame, zo zagen we in de trailer. Marvel had ook kunnen zeggen: ‘Jongens, het is heel simpel: jullie krijgen pas Spider-Man als The Avengers Avatar verslagen hebben, dus hup naar de bioscoop nu!’, en dan is dit toch een stuk vriendelijker.

In Nederland draait Avengers: Endgame deze week nog, maar dat duurt niet lang meer; of de film hier ook weer opnieuw wordt uitgebracht is onbekend. Spider-Man: Far From Home draait vanaf 4 juli in de bioscoop.

Lees verder