Bill & Ted deel 3 gaat er nu echt komen!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bill & Ted deel 3 gaat er nu echt komen!

Bill & Ted deel 3 gaat er nu echt komen!

|
|

Laatste update:

Hadden we laatst al het nieuws dat Keanu Reeves een derde John Wick gaat maken, nu is het bevestigd dat hij ook een derde deel gaat maken van een wel totaal andere franchise: Bill & Ted 3 gaat echt gebeuren! “No Way?!” “Yes way!” “Awesome dude! Excellent!”

Telefooncel als een teletijdmachine

In 1989 speelden twee onbekende jonge acteurs genaamd Keanu Reeves en Alex Winter in een krankzinnige komedie genaamd Bill & Ted’s Excellent Journey, waarin de oliedomme hoofdpersonen in een telefooncel door de tijd reisden. In 1991 kwam er een al net zo prettig gestoord vervolg genaamd Bill & Ted’s Bogus Journey.

Mashup tussen Beavis and Butthead, Back to the Future and Dumb & Dumber

Deze van de pot gerukte tijdreiskomedies waren hun tijd eigenlijk nogal wat vooruit, maar sindsdien zijn ze wel tot cultklassiekers uitgegroeid. Voor wie de Bill & Ted-films nog nooit gezien heeft: Stel je een mashup voor van Beavis en Butthead en de Back to the Future-trilogie met een toefje Dumb & Dumber en je komt een heel eind in de goede richting.

Bill & Ted Face The Music

Het gerucht ging al een tijd rond dat er een derde deel zou komen dat Bill & Ted Face The Music zou gaan heten. Nu bevestigen Reeves en Winter samen met schrijvers Chris Matheson en Ed Solomon dat ze deze film ook echt gaan maken. Dean Parisot, die eerder onder meer Galaxy Quest en Red 2 maakte, gaat regisseren.

Keanu vertelde vorig jaar al het een en ander over Bill & Ted 3 in de show van Graham Norton. Het was toen niet duidelijk of hij het plot ter plekke verzon of dat het verhaal er echt al was. Nu blijkt dat wat Keanu toen uit zijn duim leek te zuigen ook echt het plot van de film is.

In maart dit jaar vertelden de schrijvers samen met Keanu Reeves en Alex Winter (inmiddels toch wel de Andrew Ridgeley van de filmbusiness) aan People TV al het een en ander over waar Bill & Ted Face the Music over zou gaan.

Wanneer Bill & Ted Face The Music uit gaat komen is nog niet bekend, maar de voorbereidingen zijn in elk geval al in volle gang.

Lees verder