Bill Murray leidt cast van Zombie-film The Dead Don't Die

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bill Murray leidt cast van Zombie-film The Dead Don't Die

Bill Murray leidt cast van Zombie-film The Dead Don't Die

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Wie denkt aan Bill Murray in een zombiefilm, die denkt natuurlijk meteen aan zijn geweldige cameo-optreden als zichzelf in Zombieland. Niet alleen keert hij eind dit jaar terug in het vervolg op deze horrorkomedie uit 2009, ook heeft de oud-Ghostbuster een hoofdrol te pakken in de zombiefilm The Dead Don’t Die, die wellicht deze zomer al te zien zal zijn. Naast Murray heeft deze film van cult-regisseur Jim Jarmusch een cast waar je u tegen zegt!

Vanuit de auto een zombie doorboren met een samurai-zwaard

Het plot van The Dead Don't Die is nog niet bekend, maar we weten al wel dat Murray samen met Adam Driver en Chloe Sevigny een drietal politie-agenten speelt. Ook Tilda Swinton is in een hoofdrol te zien; er zijn al beelden uitgelekt waarop zij vanuit de auto een zombie met een samurai-zwaard doorboort.

Muzikale cast

Maar daar houdt het niet mee op, want ook de levende muzieklegendes Tom Waits en Iggy Pop zijn van de partij, en Wu-Tang Clan-opperhoofd en producer RZA doet ook mee. Naast deze muzikale zwaargewichten heeft ook zangeres en actrice Selena Gomez een rol in The Dead Don't Die, en zij liet met haar rol in het controversiële Spring Breakers al zien dat ze wat meer gewaagde films niet schuwt. Daarnaast zijn er ook nog rollen voor Steve Buscemi, Danny Glover, Caleb Landry Jones en Rosie Perez. Goeiedag!

Première in Cannes?

Het zit er dik in dat The Dead Don't Die volgende maand op het festival van Cannes in première gaat. Dan zal die vervolgens wel door een Nederlandse distributeur worden aangekocht, waarna we dan ook een Nederlandse premièredatum tegemoet kunnen zien. Nog even afwachten dus!

Only Lovers Left Alive

Een beetje gepast enthousiasme is nog wel op zijn plaats: ook al klinkt dit op papier helemaal te gek, soms zijn de films van Jarmusch wel wat aan de trage kant voor het grote publiek. Fijnproevers smullen echter al tientallen jaren van zijn films, en soms maakt hij ook een film waar wel degelijk wat meer vaart in zit, zoals bijvoorbeeld Ghost Dog: The Way of the Samurai. Vijf jaar terug gaf Jarmusch nog zijn eigen draai aan het vampierengenre met Only Lovers Left Alive, met in de hoofdrollen Tom Hiddleston en opnieuw Tilda Swinton.

Lees verder