Bijna ander spoor voor Derk Bolt

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bijna ander spoor voor Derk Bolt

Bijna ander spoor voor Derk Bolt

|
|

Laatste update:

Hij is misschien Mister Spoorloos, maar presentator Derk Bolt overwoog afgelopen jaar om te stoppen met het populaire programma. Dat vertelt de presentator tijdens een openhartig interview met Veronica Magazine deze week. Uiteindelijk koos hij er toch voor om met Spoorloos door te gaan.

Derk Bolt en zijn vaste cameraman Eugenio Follender werden afgelopen jaar een week lang vastgehouden door de Colombiaanse guerillabeweging ELN. Een heftige gebeurtenis, maar volgens Bolt niet de reden om aan het stoppen met Spoorloos te denken. "Meer omdat het misschien een logisch moment zou zijn om er eens mee te kappen. Ik ben 63 en doe het al meer dan twintig jaar. Maar het is verslavend, dit werk. Ik kom in de raarste uithoeken van de wereld en dat vind ik gewoon leuk. Het is nooit zo dat ik met tegenzin het vliegtuig in stap."

Spoorloos is dus ook komend najaar weer vertrouwd te zien op NPO 1. Om alvast een beetje warm te lopen start Derk aanstaande maandag met Spoorloos Extra, waarin de presentator op bezoek gaat bij mensen die eerder op zoek waren naar familie. "Soms sta je er versteld van: een jongen die zijn moeder in Indonesië vindt, ze kunnen elkaar amper verstaan, maar binnen no-time is er een diepe band. Maar soms leidt het ook tot een deceptie en blijkt er helemaal geen contact te ontstaan", vertelt Bolt in Veronica Magazine.

Lees verder