De Niro Scorsese DiCaprio

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De Niro Scorsese DiCaprio

Bevestigd: DiCaprio én De Niro samen in nieuwe Scorsese

|
|

Laatste update:

Martin Scorsese gaat eindelijk een speelfilm maken met zijn beide vaste acteurs Robert De Niro en Leonardo DiCaprio. Het gaat om de film Killers of the Flower Moon, gebaseerd op het gelijknamige boek van David Grann. Dit verhaal vertelt over de waargebeurde moorden op leden van een Indianenstam in het Oklahoma van de jaren '20, nadat er olie op hun grondgebied werd gevonden. Een gerucht over deze samenwerking dook twee jaar geleden voor het eerst op en dit is nu bevestigd.

In de 20e eeuw was Robert De Niro Scorsese’s favoriete acteur om mee te werken: de twee hebben tussen 1973 en 1995 acht films gemaakt samen. Sinds de start van het nieuwe millennium geeft Marty echter de voorkeur aan Leonardo DiCaprio, met wie hij tot nu toe vijf films heeft gemaakt. Recentelijk heeft de regisseur zijn negende film met De Niro gemaakt, The Irishman. Deze moet later dit jaar of ergens in 2020 op Netflix verschijnen.

Toch is het niet de eerste keer dat Scorsese met allebei zijn favo-acteurs tegelijk samenwerkt: in 2015 had het drietal al samen met met Brad Pitt een reclamefilm opgenomen voor een casino in Macau. Deze kun je hierboven terugkijken. Daarnaast waren De Niro en een piepjonge DiCaprio al samen te zien geweest in This Boy’s Life uit 1993 en Marvin’s Room uit 1996.

Lees verder