LA Lakers-legende en Oscar-winnaar Kobe Bryant is overleden na een helikoptercrash

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
LA Lakers-legende en Oscar-winnaar Kobe Bryant is overleden na een helikoptercrash

Basketbal-legende Kobe Bryant overleden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Basketbalster Kobe Bryant is overleden. Bryant en zijn dochter Gianna waren aan boord van een helikopter die gisteren crashte in Californië. Bryant had een legendarische sportcarrière als de nummer 24 van de LA Lakers, maar won in 2018 óók een Oscar.

Bryant zat gisteravond met zijn dertienjarige dochter Gianna en zeven andere passagiers in een helikopter, die ten noordwesten van Los Angeles vloog. Vanwege nog onbekende redenen (mogelijk dichte mist) stortte de heli neer in een moeilijk bereikbaar gebied. Reddingswerkers moesten een flinke tocht afleggen voor ze ter plaatse waren en troffen geen overlevenden aan.

Bryant maakte vanaf medio jaren 90 furore in de NBA, als puntenmachine van de Los Angeles Lakers. Onder zijn leiding wonnen de Lakers vijf titels, en Bryant werd ook tweemaal Olympisch kampioen met het Amerikaanse team.

Kobe Bryant wint een Oscar

In 2018 won Kobe Bryant een Oscar voor zijn korte animatiefilm Dear Basketball. De short is een liefdesbrief aan de sport waar hij in uitblonk en die hem wereldberoemd maakte.

Bryant stopte vijf jaar geleden met basketbal, door een aantal slepende blessures. Na zijn sportcarrière hield hij zich met van alles bezig, en maakte hij o.a. Dear Basketball met Oud-Disney-animator Glen Keane. Daarnaast werkte hij aan een sportreeks genaamd Detail, dat grote atleten en belangrijke wedstrijden onder de loep nam.

Daarnaast maakte hij af en toe cameo’s in tv-series, zoals Bette Midlers Bette.

Kobe Bryant was nog maar 41 jaar en had grootse plannen om films te produceren en/of te regisseren. Er was bijvoorbeeld een tijdje sprake van dat Bryant mee zou werken aan Space Jam 2, maar uiteindelijk bedankte hij voor de eer.

De politie van Los Angeles County doet momenteel nog onderzoek naar de precieze oorzaak van de crash. 

Lees verder