Arjen Lubach in Zondag met Lubach over Rumag

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Arjen Lubach in Zondag met Lubach over Rumag

Baas Rumag legt functie neer na item Zondag met Lubach

|
|

Laatste update:

Na die klap die eerder vandaag werd uitgedeeld, volgt opnieuw slecht nieuws voor Rumag. In een persbericht lezen we namelijk dat de CEO van Rumag, Thijs van der Heide, per direct zijn functie neerlegt. Zijn aftreden volgt na een kritisch item over de corona-kledinglijn van het merk dat te zien was in Zondag met Lubach.

CEO van Rumag treedt per direct terug

"Wat begon als een jongensdroom op een zolderkamer is uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf met veertig medewerkers", aldus de ex-CEO van Rumag. "De afgelopen periode is er veel gebeurd en veel gezegd. In deze periode heb ik de impact van sommige uitlatingen verkeerd ingeschat. In het belang van Rumag, in het belang van de medewerkers die ik een warm hart toedraag en de toekomst van het bedrijf, heb ik in overleg met de directie besloten om terug te treden als CEO."

Meer geld voor het Rode Kruis van Rumag

Ferdi Buijsrogge neemt de functie van Thijs van der Heide over. Het is aan hem om een nieuwe te start maken. Waar mogelijk wil de directie gemaakte fouten herstellen. Te beginnen door het geld van de corona-kledinglijn, dat na aftrek van kosten over is, over te maken aan het Rode Kruis. Dat staat los van de honderdduizend euro die reeds aan het goede doel is geschonken. Ook blijft men bij het eerdere statement dat er aan goede doelenacties nog nooit een euro is verdiend en dat dat in de toekomst ook nooit zal gebeuren.

Lees verder