Interview: Vincent uit B&B Vol Liefde vertelt waarom het misging met Monique

Door Robin Heerkens
Vincent in BB Vol Liefde

Cupido schoot zes keer mis in B&B Vol Liefde, dé zomerhit van RTL 4. Bij Monique en B&B-houder Vincent in Italië hadden veel kijkers toch nog goede hoop, maar ook bij hen liep het na de opnames niet uit op liefde. Veronica Superguide sprak met Vincent over de vonk die uiteindelijk niet oversloeg.

Monique is nog een keer naar Italië gekomen na de opnames. Hoe was dat?

"We hebben veel gezien hier in de omgeving, leuke dingen gedaan. En het was ook gewoon heel gezellig."

Maar hoe kwamen jullie erachter dat er geen liefde in het vat zat?

"De echte liefdesklik bleek er niet te zijn. Dat is moeilijk uit te leggen. Echt een gevoelskwestie. Het kwam denk ik ook omdat de camera's weg waren. Het voelde wat vrijer en dan merk je dat soort dingen sneller."

En die kus in de laatste aflevering zag er nog zo veelbelovend uit.

"Die kus en die momenten waren ook zeker echt. Dat voelde op dat moment goed. Ik heb Monique ook niet voor de gek gehouden ofzo, zij mij ook niet. Maar goed: je bent wat ouder, weet steeds beter wat je zoekt. We hadden daar ook veel gesprekken over toen ze hier was na de opnames. 'Zie je ons als véél later ook nog met elkaar zijn?' Dat soort vragen stelden we aan elkaar. Maar toen voelden we toch al vrij snel aan dat het geen liefdestoekomst had. Daar zijn we samen uitgekomen."

Interview: Vincent uit B&B Vol Liefde vertelt waarom het misging met Monique

Ben je ooit verliefd geweest op Monique?

"Ja, in zekere zin was er verliefdheid."

Had je misschien zelf dingen anders kunnen aanpakken zodat het wel kon slagen met Monique?

"Nee. Ik vind dat je niet teveel moet 'proberen' om het een relatie te laten worden."

Heb je nog wel eens contact met Monique?

"Er is heel sporadisch nog wel eens contact."

Helpt dit grote tv-avontuur je verder met toekomstige relaties?

"Ja, het heeft wel wat geholpen met mijn zelfbeeld. Ik ben nu wat zekerder in wat ik zoek en kan duidelijker uit spreken wat ik wil. En het is geven en nemen in een relatie, maar een potentiële partner moet mijn persoonlijkheid niet willen veranderen."

Hoe was het om al die weken niets te mogen zeggen over je avontuur?

"Ik kreeg heel veel berichten, maar die kon ik vrij makkelijk ongelezen laten omdat ik wist dat ik toch niets ging verklappen. Maar je weet dat je elke dag op tv komt. Ik ben stiekem ook wel blij dat die aandacht nu een beetje verschoven wordt."

De opnames vonden zo'n drie maanden geleden plaats. Is er al een Italiaanse dame je leven in komen wandelen?

"Haha, nee hoor. Het is heel hard werken geblazen hier in de B&B. Ik heb daar momenteel echt geen tijd voor. Er zijn constant gasten over de vloer."

Ben je eigenlijk wel toe aan een nieuwe relatie?

"Euhm... ik ben het nu aan het uitzoeken of ik er wel toe ben."

Interview: Vincent uit B&B Vol Liefde vertelt waarom het misging met Monique

Als je even terugblikt op de uitzendingen, al die weken, met toch af en toe best wat commentaar van kijkers, denk je dan toch: ik zou zo weer meedoen?

"Absoluut. Het was een leuke ervaring met een fijne crew. Ik kreeg ook leuke reacties. Dus ja: ik zou zo nog een keer mee kunnen doen."

Heb je al veel gasten kunnen ontvangen in je B&B of moet er nog veel geklust worden?

"Het is echt een meerjarenproject. De eerste verdieping, het B&B-gedeelte, is nu zo goed als af en ik heb daar na veel vrienden nu ook echt officiële gasten kunnen ontvangen. Op een gegeven moment had ik er 18 in een keer. Ik merk nu ook de impact van B&B Vol Liefde. Er zijn al twee stelletjes komen logeren die via het programma bij me uitkwamen. En ook een gezinnetje met twee kids dat echt door tv bij me boekte. Erg leuk!"

Om nu niet meteen in een B&B-loos zwart gat te vallen, hebben we de allerbeste momenten uit B&B Vol Liefde voor je op een rij gezet.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.