B&B Vol Liefde - Petra woont samen met Hans, maar: ‘Zijn niet verliefd’

Na een hobbelig begin in Bed en Breakfast Vol Liefde koos Hans voor Petra. Tot vreugde van de kijkers besloten de twee al snel samen te gaan wonen in Frankrijk, waarmee de toekomst er zonnig uit leek te zien. Leek, want volgens Petra worstelen de twee er nogal mee. “Het is geen perfect liefdesverhaal.”

Petra en Hans uit B&B Vol Liefde
© RTL

Hans bleek in B&B Vol Liefde nogal een twijfelkont, maar uiteindelijk koos hij er tóch voor om met Petra een toekomst op te bouwen. Hoewel Hans het nooit echt wilde benoemen, werd het al vrij snel serieus omdat Petra bij hem introk. In LINDA vertelt Petra meer over deze beslissing die niet per se romantisch van aard was. “Het LAT-ten werkte niet goed vanwege de afstand, dus ben ik die kant op gegaan. Het is wel een moeilijk proces… Misschien zijn we te snel gegaan?”

‘Ik ben er nog steeds’

Hans en Petra leren momenteel elkaars ware aard kennen, zonder camera’s op hun lip. Volgens Petra is dat af en toe best confronterend. “We proberen er wat van te maken, maar onze ritmes liggen zo uit elkaar. Dat botst, maar goed: Ik ben er nog steeds, dus dat zegt wel wat.”

‘We zijn niet verliefd’

Hans’ onwil om te zeggen dat hij verliefd was op Petra zorgde na B&B Vol Liefde voor nogal wat hilariteit; zeker toen Petra bij haar nieuwe liefde introk. Petra bevestigt dat de situatie in Frankrijk een beetje gecompliceerd ligt. “Iedereen wil het perfecte liefdesverhaal, maar dat is het niet. We zijn ook niet meer de jongste en hebben veel meegemaakt. We zijn niet verliefd, voor mijn gevoel zijn we daar nog niet aan toegekomen. Het voelt meer alsof we al zes jaar getrouwd zijn. We moeten terug naar dat begin: binnenkort gaan we een paar dagen samen weg, even de focus op elkaar. Dan zien we wel hoe het verder gaat.”

Bed en Breakfast Vol Liefde stopt de kandidaten natuurlijk in een soort snelkookpan, en het is altijd afwachten hoe een relatie zich daarna ontwikkelt. Ondanks alle moeilijkheden blijven Hans en Petra het samen proberen, en dat zegt óók al heel veel. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan een nieuw seizoen van het populaire datingprogramma: dat zien we komende zomer.