B&B Vol Liefde 2022

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
B&B Vol Liefde 2022
B&B vol Liefde

B&B Vol Liefde: 'Hans had beter niet mee kunnen doen'

|
|

Laatste update:

Veronica Superguide's online eindredacteur Robin Heerkens smult én gruwelt van B&B Vol Liefde. In zijn wekelijkse terugblikcolumn hoopt hij deze paradoxale obsessie van zich af te schrijven.

Deze weekterugblik verschijnt elke maandag, in aanloop naar een nieuwe B&B-week. Wil je niets missen van al het nieuws? Check hier onze B&B Vol Liefde-overzichtspagina.

Wie álle facetten van een overrompeld en murw geslagen mens wil zien, moet de B&B Vol Liefde-scènes met Hans nog eens terugkijken. Italié-Hans, bedoel ik dan. Ik krijg zo langzamerhand toch een beetje medelijden met de tuinplantenhandelaar. Toen alleen Hayriye nog in Pistoia zat, kreeg ik juist een creepy gevoel bij 'm. Hij drong al vrij snel aan tot een kus en hoewel Hayriye dat toestond, vond ze dat-ie te snel ging. Nu we Hans steeds beter leren kennen, sijpelt meer en meer door dat hij diep van binnen simpelweg hunkert naar een beetje liefde en aandacht - des te zuur en soms zelfs zielig dat-ie tot nu toe alleen maar ongeschikte vrouwen op bezoek kreeg. Toch is het ook niet alléén maar hen te verwijten; Hans had beter niet mee kunnen doen.

Liefdesdeceptie

Hoezo? Nou, één grote liefdesdeceptie lijkt vooralsnog de enige uitkomst en die afloop stond vooraf al vast, lijkt me. Een ex die noodgedwongen nog bij je woont - dat is toch niet bepaald een lekker uitgangspunt om te gaan daten. Hoe lief Libera ook lijkt, bijna geen mens is zó open minded dat-ie dat meteen volop omarmt. De dames van Hans voelen zich vast een beetje genaaid. Natuurlijk wisten ze van te voren dat hij zijn B&B met Libera runt. Dat zat ook in de voorstelaflevering van eind vorig jaar. Maar eh... dat ze er ook fulltime woont en  nog zó onderdeel is van zijn leven, was voor zover we weten niet duidelijk bij de dates. Laat staan dat er een - voor ons kijkers - onduidelijk financieel probleem ligt: Hans en Libera kunnen elkaar blijkbaar niet uitkopen, waardoor ze min of meer 'vast' zitten in de B&B. Het was voor Hayriye uiteindelijk dé reden om te vertrekken en geef d'r eens ongelijk. Ik zou niet weten hoe snel ik mijn koffers weer moest inpakken. Dit is double trouble: je moet 'opboksen' tegen een ex die voorlopig ook geen kant op kan. Had echt niemand Hans kunnen waarschuwen dat via tv op zoek gaan naar liefde in zo'n situatie weinig zin heeft?

Tekst gaat verder onder afbeelding

Hans en Sylvia in B&B Vol 2022

Doorzettingsvermogen

Na Hayriye, wervelwind Desiree die de hele B&B op zijn kop zette om een augurkje én beroepsdater Sylvia, die graag in de 'astrale wereld' rondzweeft en ook gerust met een B&B-gast flirt, is het een klein wonder dat Hans nog niet opgaf. Het zit 'm ook niet bepaald mee op dat gebied, om me maar even zacht uit te drukken. Niet dat Hans nu opeens dé ideale man is. Zeker niet. Het lijkt me ook een vent met een vuistdikke gebruikershandleiding. Maar hij krijgt ook niet helemaal een eerlijke kans om zichzelf volledig te laten zien. Met zo'n Ex on the Beach-situatie sta je al 8-0 achter. Ook hadden de makers nét iets te veel lol met de ruzie tussen Libera en Sylvia. Dat sensationele westerndeuntje, serieus? Oftewel: Iets meer medelijden en vooral ook mededogen is wel op zijn plek, zeg ik vaderlijk tegen alle bloedchagrijnige kijkers die Hans bashen op social media. Iemand die na drie opeenvolgende liefdesdebacles alsnog een nieuwe kandidaat wil ontvangen... Poeh, een doorzettingsvermogen waar ik best jaloers op ben.

Laten we hopen dat die prachtig roze B&B de komende maanden zit volgeboekt en dat de toekomstige dame van zijn dromen dóór de tv-uitzendingen contact zoekt, dan heeft B&B Vol Liefde tenminste nog nut gehad voor hunkerende Hans.

'Heb alleen maar liefde nodig'

Verder voelde deze week toch ook een beetje saai en lusteloos. Er zit een soort zaaddodende progressie in de liefdeszoektochten van de B&B-houders. Je merkt dat het frustrerende B&B Vol Liefde-format, waar Richard als enige schijt aan heeft, ook hier weer op volle toeren draait. De kandidaten weten dat er nog andere dates komen, dus nee, Natasja, Denise én Martijn - die allemaal één-op-één-dates beleefden - gaan echt niet op onderzoek uit. Geen kusjes, zelfs geen liefdevolle aanrakingen... Op dit tempo blijft iederéén in de friendzone zitten. Voor Hans lijkt zelfs dat er niet in te zitten. Hij luchtte emotioneel zijn hart: "Ik heb alleen maar liefde nodig. Iemand die een arm om m'n schouder slaat."

Wij allemaal, Hans. Wij allemaal.

Lees verder