• Opinie
  • B&B vol Liefde

B&B Vol Liefde: 'RTL had best mogen ingrijpen bij Richard'

Richard B&B Vol Liefde

Veronica Superguide's online eindredacteur Robin Heerkens smult én gruwelt van B&B Vol Liefde. In zijn wekelijkse terugblikcolumn hoopt hij deze paradoxale obsessie van zich af te schrijven.

Deze weekterugblik verschijnt elke maandag, in aanloop naar een nieuwe B&B-week. Wil je niets missen van al het nieuws? Check hier onze B&B Vol Liefde-overzichtspagina.

Richard ontpopt zich steeds meer tot de meest bijzondere en aangename deelnemer van B&B Vol Liefde 2022. De goudeerlijke ADHD-rouwdouwer roept alles wat in 'm opkomt. Filteren? Doet Richard niet aan. Maar onder dat ruige motorclub-uiterlijk zit een klein hartje, zo lijkt het. Hij stelt zich vaak kwetsbaar op en praat makkelijk over zijn gevoelens, bijvoorbeeld als het gaat over de tragische dood van zijn vrouw, tevens de moeder van zijn twee kinderen. Toch wringt het in Portugal - en dat heeft alles te maken met het frustrerende format van B&B Vol Liefde.

Schijt aan het format

Richard heeft - en dan blijven we even lekker binnen zijn vocabulaire - schijt aan het format. Het is heerlijk en af en toe zelfs hartverwarmend om te zien hoe hij en Simone steeds meer naar elkaar toetongen- euh, groeien. Oké, dat kletsnatte potje tongworstelen werd wel érg helder in beeld gebracht, maar verder ogen de twee als een verademing tussen alle andere nu al mislukte matches in het programma. Toch doet Richard iets wat bijna alle andere B&B-houders niet doen of niet durven: zoenen, tongen en zelfs samen slapen met een date terwijl hij weet dat er nog andere dates moeten komen. Volkomen logisch als je het mij vraagt: waarom wachten als het gevoel goed is? Aan de andere kant: die andere vrouwen komen eigenlijk voor Jan Lul. Kijk maar naar Claudia en nu Gerry - die arme dames maken geen schijn van kans!

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Simone en Richard B&B Vol Liefde
© RTL

Gemeen

Het B&B-format heeft iets gemeens in zich. Dates die pas later komen, hobbelen vaak treurig achter de feiten aan. De mannen en vrouwen komen het veld op terwijl de nabeschouwing al is afgelopen. Misschien is Boer zoekt Vrouw daarom ook véél succesvoller op liefdesgebied. Bij de logeerweek komen álle dates op dezelfde dag het erf op. Bij B&B Vol Liefde wordt het allemaal ellenlang uitgerekt. Het zorgt er ook voor dat deelnemers zich inhouden. Kijk maar naar mensen als Martijn, Astrid, Ted, Denise en 'Franse Hans': die wisselen echt geen speeksel uit nu ze nog niet iedere kandidaat hebben ontmoet. No way. En dat terwijl die ándere Simone echt hunkert naar een beetje Martijn-time.

Richard is een verademing

Daarom is ruige Richard ook zo'n verademing: het lijkt hem niet te boeien dat er nog andere vrouwen komen. Geef 'm eens ongelijk. Je zou je ook niet in hóeven houden bij de liefde - lekker lullen, lallen als er alcohol in zit, voelen en dán pas ontdek je of je elkaar écht aantrekkelijk vindt. In het geval van Richard en Simone had RTL trouwens best mogen ingrijpen. Bespaar Gerry een afgang door haar van de weg te halen op weg naar de B&B en had de aankomende twee vrouwen even afgezegd. Het is voor ons kijkers toch ook véél interessanter om te kijken naar twee mensen die hun prille liefde ontdekken? Teleurstellingen, clashes en ongemakkelijke momenten met nieuwe dates kunnen we bij de andere kandidaten al volop zien. En al die juicy liefdesellende begint op een gegeven moment óók te vervelen.

B&B Vol Liefde zou er beter aan doen om gewoon álle vier of vijf dates in één keer bij de kandidaat te droppen. Net zoals vorig jaar, toen dat noodgedwongen bij Jacob gebeurde. Nu was dat bepaald geen succes, maar niet iedereen is zo excentriek en 'speciaal' als Jacob. Huur gewoon die hele B&B voor een week af en stop de toko vol met dates. Alle kaarten op tafel, al het vlees meteen in de kuip. Zul je zien hoe snel de vlam in de pan slaat!