Avengers-regisseurs: “Robert Downey Jr verdient een Oscar voor Endgame”

Door Redactie
Avengers Endgame Iron Man Robert Downey Jr Oscar

Ook al winnen acteurs in Marvel-films doorgaans geen awards, de regisseurs van de recente Avengers-films vinden dat die traditie maar eens doorbroken moet worden. Volgens Anthony en Joe Russo verdient Robert Downey Jr. immers absoluut een Oscar voor zijn rol als Tony Stark/Iron Man in Avengers: Endgame. En daarvoor komen de broers met best wel overtuigende argumenten aanzetten.

“Oscars moeten naar het publiek luisteren”

“Er is sinds 20 jaar geen overlap meer tussen wat de Academy leuk vindt en wat het grote publiek leuk vindt. Tot dan toe waren de Oscars en filmpubliek het grotendeels met elkaar eens", zo begint Joe hun betoog tegenover nieuwssite The Daily Beast. “Het is goed dat de Academy het opneemt voor kleinere films, maar dat moet niet het enige zijn wat ze doen. Als je wilt dat de Oscars populair blijven, dan moet je op een gegeven moment naar het publiek luisteren”, zo voegt Anthony toe.

“Als dat geen Oscar verdient, dan weet ik het ook niet meer”

En dan komen ze uit bij waar het de filmmakers om gaat: “Wij maken geen films om awards te winnen, maar ik wil me hard maken voor Robert Downey Jr.”, aldus Joe Russo. “Ik weet niet of een bioscooppubliek ooit eerder in de filmgeschiedenis zo gereageerd heeft op een acteerprestatie zoals ze reageerden op Robert Downey Jr. in die film”, zo legt Joe uit. “Mensen zaten te janken, begonnen te hyperventileren. Dat is echt een vergaande prestatie, als je een wereldwijd publiek zo diep kunt raken. Zoiets hebben we nog nooit gezien, en als dat geen Oscar verdient dan weet ik het ook niet meer”.

En nu? Na de Avengers aan de slag met de X-Men of de Fantastic Four?

Ook al hebben de Russo’s voorlopig geen nieuwe Marvel-films op de planning staan, wel hebben ze deze week bij een Q&A op het filmfestival van Toronto laten weten dat er genoeg personages zijn waar ze in de toekomst mee aan de slag zouden gaan: zowel de X-Men, de Fantastic Four als de Silver Surfer zouden de Avengers-regisseurs zeer aanspreken. Eerder lieten ze al doorschemeren graag de Marvel Mash-up miniserie Secret Wars te verfilmen.