Avatar

Veronica Superguide logo
Avatar

Avatar 2 filmt verder: nieuwe beelden van set

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

De vervolgfilms van Avatar lijken wel een fata morgana! Telkens als je dénkt dat ze dichtbij zijn, verplaatsen ze zich. Het werk aan Avatar 2 lag stil vanwege de coronacrisis, maar gaat binnenkort weer verder. Daarnaast wordt… een tipje van de sluier opgelicht.

Zoals bijna alle films is ook Avatar 2 stilgelegd vanwege het coronavirus. Niet lang meer, want komende week gaat de productie verder in Nieuw-Zeeland. Australië en Nieuw-Zeeland doorstaan de coronacrisis erg goed, dus langzamerhand wordt er steeds meer mogelijk in die gebieden.

Producer Jon Landau wilde deze informatie graag delen met filmliefhebbers, en maakte het bekend via Instagram. Extra leuk is dat hij ook alvast een paar vaartuigen uit de sciencefictionfilm laat zien!

Avatar 2

De schepen heten ‘picador’ en ‘matador’, wat een verwijzing is naar stierenvechten. Picadors zijn ruiters die een stier met speren prikken om hem te verzwakken. De matador is de man in het felgekleurde kostuum die de stier uiteindelijk doodt. Als je kijkt naar het formaat van de bootjes, dan ligt de vergelijking redelijk voor de hand. De kleine picador put iets uit (waarschijnlijk een enorm zeemonster), en de matador geeft de genadeklap met die joekel van een harpoen op het dek.

Het bevestigt waar eigenlijk al een tijdje op gehint werd: Avatar 2 zal zich grotendeels in/op het water van de planeet Pandora afspelen.

Naast Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver én Stephen Lang zien we in de sequel Vin Diesel en Kate Winslet. Het is de bedoeling dat Avatar 2 eind 2021 in de bioscoop draait.

Lees verder