Austin Butler over het spelen van Elvis Presley: ‘Het was een grote uitdaging’

Austin Butler

Austin Butler kroop voor de gelijknamige film in de huid van Elvis, 'The King of Rock 'n Roll'. Wie denkt dat de acteur de rol toegereikt kreeg, heeft het mis: het was keihard werken voor Austin.

Blijdschap, dankbaarheid en opwinding

Austin kreeg niet van de een op de andere dag de rol van Elvis. Het heeft zo’n vijf maanden geduurd voordat zijn auditie klaar was en hij het goede nieuws kreeg dat hij Elvis mocht spelen. Na vier à vijf maanden overleg, screentests en audities heeft de acteur nog een week lang in onzekerheid gezeten. “Toen ik het goede nieuws kreeg, was er eerst een golf van blijdschap, dankbaarheid en opwinding, maar daarna ben ik direct aan het werk gegaan. Ik heb die dag nog de dialect coach gebeld”, zo vertelt hij in de nieuwe editie van Veronica Superguide, die vanaf vandaag in de winkels ligt.

De grootste uitdaging 

Het spelen van de rocklegende was de grootste uitdaging van allemaal volgens Austin. “Hij staat op het behang van onze samenleving: hij heeft een bijna bovenmenselijke, goddelijke status. Dat zijn kwaliteiten die voor een acteur bijna onbereikbaar zijn.” De Once upon a Time in Hollywood-acteur heeft ontzettend veel research gedaan voor de opnames van de film begonnen. “Ik heb elke documentaire gekeken, iedere audio-opname en elk interview beluisterd en elk boek gelezen.”

Soepele bewegingen nabootsen

Elvis stond natuurlijk bekend om zijn soepele bewegingen. Ook daar moest Austin natuurlijk aan geloven. “Ik had daar een geweldige coach voor. Met haar hebben we al zijn bewegingen geanalyseerd. Waarom beweegt hij zijn hand zo? Elk moment hebben we ontleed. Werken, werken, werken, dat was het proces.”

We hoeven niet lang meer te wachten voor we Austin met swingende heupen zien. Vanaf donderdag 23 juni draait ELVIS in de bioscoop!

Het hele interview met Austin Butler én het verhaal van Tom Hanks, die de Brabander ‘Colonel Tom Parker’ speelt, lees je in de nieuwe editie van Veronica Superguide, die nu in de winkels ligt!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast apps.