• Nieuws

Asjemenou! Loeki de Leeuw keert terug op tv

Loeki de Leeuw

Loeki de Leeuw maakt een comeback op de Nederlandse televisie! De geliefde leeuw kondigde jarenlang de reclameblokken aan, totdat hij in 2004 met pensioen ging. Komende zomer horen we regelmatig zijn beroemde: “Asjemenou!”

De terugkeer van Loeki de Leeuw werd bekendgemaakt in de radioshow Jan-Willem Start Op. DJ’s Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte lobbyden jaren terug al voor Loeki, en krijgen eindelijk hun zin! Eerder keerde Loeki éénmalig terug, maar in 2021 gaan we hem steeds vaker zien.

STER-directeur Frank Volmer belde even in om te melden dat Loeki de Leeuw komende zomer te zien is rond grote sportevenementen. “Hij komt langs bij het EK voetbal, we hebben filmpjes voor bij de Olympische Spelen en de Tour de France. We zijn nu aan het praten met de NPO over op welke momenten hij nog meer terug zou kunnen komen.”

Kijktips? Luister Bankplakkers!

Hoe wordt de nieuwe Loeki de Leeuw?

Jeroen Kijk in de Vegte brak slim in, en vroeg Volmer hoe Loeki er precies uit zou komen te zien. “Loeki werd stopgezet vanwege de hoge kosten, omdat hij met stop-motion-technologie gemaakt werd. Hoe gaat dat nu?” Volgens Volmer komen de achtergronden van de nieuwe Loeki-spots uit de computer, maar wordt de pop zelf op de ouderwetse manier gefilmd.

Bericht wordt geladen...

Het EK voetbal staat op dit moment nog gepland voor 11 juni tot en met 11 juli. Het lijkt er dus op dat we nog drieënhalve maand moeten wachten op Loeki’s glorieuze terugkeer!