Anouk

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Anouk
BN'ersOphefThe VoiceTV

Anouk herkent zich in Voice-slachtoffers: 'Had veertig aangiftes kunnen doen'

|
|

Laatste update:

Anouk herkent zich in de vermeende slachtoffers van The Voice. Ze stond naar eigen zeggen ook ooit in de schoenen van deze vrouwen. "Als ik zou willen zou ik zo dertig, veertig aangiftes kunnen doen."

De ex-coach van The Voice, die alléén terugkomt als er 'pleurisveel' geld tegenover staat, verliet het programma toen de #BOOS-beerput open ging. Zelf merkte ze nooit iets van de toxische sfeer achter de schermen. "Totaal niet. Het is tv, dus je ziet weleens dat mensen zich anders gedragen zodra de camera aangaat. Daar kan ik niet goed tegen. Maar ik had zo veel lol met Ali dat ik doorzette en het echt leuk ben gaan vinden." Momenteel zijn Ali B en Jeroen Rietbergen onderdeel van een strafrechtelijk onderzoek naar de Voice-aangiften.

Contact met Ali B

Heeft Anouk nog contacht gehad met Ali nadat meerdere vrouwen hem beschuldigden van ernstig seksueel wangedrag? Zeker. "Ik heb hem nog één keer aan de telefoon gehad. Hij zei: ‘Ach, dat is allemaal heel lang geleden gebeurd’. Hij erkende het dus wel, maar deed er laconiek over, wuifde het weg. Toen wist ik genoeg." Hierna was er geen contact meer. "Ik ben er later achtergekomen dat het ging om twee vrouwen uit mijn team, plus een vriendin. Dat maakt het nog erger - heel teleurstellend."

Zelf ook slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag

Helaas weet Anouk precies hoe deze vermeende Voice-slachtoffers zich voelen. Haar begintijd in de muziekindustrie verliep nogal heftig. "Ik heb zelf in de schoenen van die vrouwen gestaan. Als ik zou willen zou ik zo dertig, veertig aangiftes kunnen doen." Ze was zelfs nog minderjarig. "Dan heb ik het niet over de tijd dat ik al bekend was, maar over de periode daarvoor, toen ik 14, 15 jaar was. Toen ik eenmaal doorgebroken was kon niemand me meer iets maken, ik was toughened up."

#BOOS

"Het was normaal, je dealde ermee", legt ze uit. "Daarom vind ik het zo mooi om te zien dat jonge mensen er nu anders in staan. Ik heb die bewuste Boos-aflevering samen met mijn oudste kinderen bekeken en ze waren in shock: ‘Ma, dit kán niet!’ Jeetje, dacht ik, dan hebben al die gesprekken met mijn zonen toch hun werk gedaan."

Lees verder