Anne Rice’s Vampire Chronicles-serie verschijnt via Hulu

Veronica Superguide logo
Anne Rice’s Vampire Chronicles-serie verschijnt via Hulu

Anne Rice’s Vampire Chronicles-serie verschijnt via Hulu

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Krijg je geen genoeg van spannende vampierverhalen? Hulu bewerkt de Vampire Chronicles-boeken van Anne Rice tot een televisieserie. Bereid je voor op nieuwe avonturen van Lestat de Lioncourt!

Anne Rice verkocht wereldwijd ruim 100 miljoen boeken over de vampier Lestat. De schrijfster en haar zoon Christopher Rice probeerden al een paar jaar een serie over de schimmige vampierenwereld te slijten. Christopher (zelf een begenadigd fantasy-auteur) bewerkte de verhalen van zijn moeder tot een seriescript.

Vorig jaar kocht Paramount TV de rechten op de Vampire Chronicles-boeken. Nu heeft Lestat ook daadwerkelijk een plekje gekregen: bij Hulu!

Vampire wat?

In de Vampire Chronicles-boeken leven vampieren tussen de mensen, maar houden ze zich (meestal) verborgen. De (relatief) jonge vampier Lestat leert door de eeuwen heen steeds meer over de geschiedenis van de bloedzuigers en hun relatie met mensen.

Interview With The Vampire, gebaseerd op het eerste boek uit de serie, was in 1994 al een dikke filmhit. De eeuwenoude vampier Louis (Brad Pitt) vertelt zijn levensverhaal aan een verslaggever (Christian Slater). Zijn vampierenbestaan lijkt fantastisch, maar sinds Lestat (Tom Cruise) hem onsterfelijk maakte is zijn leven één grote kwelling.

Interview With The Vampire betekende ook de doorbraak van Kirsten Dunst. In 2002 verscheen er nóg een film die was gebaseerd op de boeken van Rice: Queen Of The Damned. De rol van Lestat werd in dit (mindere) vervolg gespeeld door Stuart Townsend. Zangeres Aaliyah speelde de vampierenkoningin Akasha, maar overleed in een vliegtuigcrash voor de film in première ging.

In totaal verschenen er twaalf Vampire Chronicles-boeken. Als Hulu wil, kunnen ze dus aardig wat seizoen produceren!

Houd moed

Dat de Vampire Chronicles-serie naar Hulu gaat líjkt in eerste instantie slecht nieuws. Het streamingplatform is momenteel alleen in de VS beschikbaar. Wel worden sommige series aangeboden via andere streamers, zoals bijvoorbeeld The Handmaid’s Tale (op Videoland).

Christopher Rice beseft dit maar al te goed. Volgens hem wordt er al hard gewerkt om de serie ook internationaal aan de man te brengen.

Wanneer de serie verschijnt is nog niet duidelijk. Aangezien de hele handel nog moet worden opgestart, lijkt het aannemelijk dat dit in de loop van volgend jaar gebeurt. Tegen die tijd weten we vast hoe Nederlandse vampierenfans ook kunnen genieten van Lestat z’n fratsen!

Lees verder