Anne Hathaway  in beeld voor hoofdrol remake The Witches

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Anne Hathaway  in beeld voor hoofdrol remake The Witches

Anne Hathaway in beeld voor hoofdrol remake The Witches

|
|

Laatste update:

Hollywood werkt aan een nieuwe verfilming van Roald Dahls griezelige kinderboek The Witches. En daar werken niet de minste mensen aan mee!

Oscargoud

In juni van dit jaar werd bekend dat er een nieuwe versie van The Witches in de maak was, gebaseerd op het gelijknamige kinderboek uit 1983 van onze jeugdheld Roald Dahl. Nu worden we niet vaak enthousiast van remakes, maar niemand minder dan Oscarwinnaar Robert Zemeckis (Back to the Future) is gestrikt voor de regie. Als kers op de taart zal deze film geproduceerd worden door topregisseurs Guillermo del Toro (The Shape of Water) en Alfonso Cuarón (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban). En ook in de casting blinkt er Oscargoud!

Opperheks

Volgens Variety is Anne Hathaway  benaderd voor een hoofdrol in The Witches. Zij won eerder een Oscar voor haar rol in Les Misérables. Het is nog niet bekend voor welke rol zij gevraagd is, maar wij vermoeden dat het voor de rol is van de opperheks. Als dat waar is, zou zij Anjelica Huston opvolgen. Deze actrice joeg in 1990 een generatie kinderen de stuipen op als de doodenge Miss Ernst in de verfilming van de onlangs overleden regisseur Nicolas Roeg. We weten helaas nog niet wanneer de opnames van deze nieuwe bewerking van start zullen gaan. We kunnen niet tenslotte niet heksen…

Lees verder