Angela de Jong in de AD Ochtendshow

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Angela de Jong in de AD Ochtendshow

Emotionele Angela de Jong zat huilend voor de buis

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

TV-recensent Angela de Jong is sinds maandag weer terug met haar keiharde AD-columns over programma's en BN'ers. Tot nu toe knalt ze vooral veel uitbranders uit haar pen, maar er is zowaar ook wat ruimte voor... ontroering!

Angela is sinds maandag weer op oorlogspad en verzet zich hevig tegen politieke correctheid en zélfs tegen haar eigen collega's. Maar gisterenavond zat ze zich juist helemaal niet te ergeren. Nee, er rolden juist tranen van haar wang. Awww...

Emotioneel

Hello Goodbye op NPO 1 is de 'boosdoener'. Presentator Joris Linssen die op Schiphol emotionele reizigers met een ontroerend verhaal aanspreekt - zie het dan maar eens droog te houden. In haar nieuwste column ('Waarom Hello Goodbye onverwachts keihard binnenkwam') onthult ze dat er toch wel wat waterlanders ontsnapten. "Ergens halverwege Hello Goodbye rolde er een traan langs mijn wang. Wat raar was. Want het was heus een mooi gesprek dat Joris Linssen op dat moment voerde met een man die op Schiphol met zijn drie kinderen op twee lesbische vriendinnen stond te wachten. Maar zielig of beladen was het niet."

Coronatijdperk

Maar hoe komt het dan, Angela? Dat zit 'm vooral in de pre-coronabeelden, beschrijft ze. "Een volgepakt Schiphol. Hordes wereldreizigers die vrolijk zwaaiend het avontuur tegemoet gaan. Volslagen onbekenden die op elkaars lip staan te wachten om een dierbare weer in de armen te sluiten. Oh, die omhelzingen. Die zoenen." Het kwam opeens diep binnen. "Het leven zoals het ooit was en waarvan niemand zich tot een half jaar geleden kon voorstellen dat het opeens anders zou zijn."

Bevoorrecht

De schrijfster voelt zich bevoorrecht dat ze nog altijd gezond is en prima rond kan komen. "Maar dat neemt niet weg dat het hard binnenkomt als je door een programma als Hello Goodbye weer eens beseft welke vanzelfsprekende zorgeloosheid we in korte tijd zijn kwijtgeraakt."

Hello Goodbye is elke dinsdag om 20:35 uur te zien op NPO 1.

Lees verder