Wendy van Dijk in Hart in Aktie op SBS6

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wendy van Dijk in Hart in Aktie op SBS6

Angela de Jong hekelt ‘kleutertoon’ van Wendy van Dijk

|
|

Laatste update:

Wendy van Dijk keerde vorige week terug op SBS6 met een speciale corona-editie van Hart in Aktie. TV-columniste Angela de Jong is niet zo héél enthousiast over de 'kleutertoon' die Wendy volgens haar aanslaat.

"Wendy van Dijk verwart warmte helaas met praten op kleutertoon", zo kopt ze in haar nieuwste column. In deze speciale corona-Hart in Aktie brengt Wendy (gesponsorde) spullen - zoals mondkapjes, kappersspullen en voedselpakketten - naar mensen in nood. Ook ondersteunt ze maatschappelijke initiatieven. Hartstikke nobel, toch? Ja, zegt Angela, maar je zou het ook kunnen zien als "goedkoop meeliften op het huidige sentiment in de maatschappij". Oef!

Goed of niet?

"Je kunt op twee manieren tegen dit programma aankijken. Aan de ene kant is het natuurlijk mooi dat SBS iets doet voor de mensheid", aldus Angela. Maar aan de andere kant kun je het volgens haar ook bekijken als een sluwe move om het geplaagde imago van Wendy van Dijk - waar ze laatst nog zélf op reageerde in DWDD - op te vijzelen.

Imago van Wendy

Uit haar column, lees 'm hier in zijn geheel, blijkt maar weer eens dat Angela écht geen Wendy-fan is. "Het adagium van de slimme zakenman luidt niet voor niets ‘never waste a good crisis’", beschrijft ze, "zeker niet als er een kil, onecht imago opgevijzeld kan worden van een presentatrice, wier grootste handicap is dat ze warmte en empathie verwart met praten tegen mensen alsof ze kleuters zijn". 

Hart in Aktie is elke woensdag om 21:30 uur te zien op SBS6. Afleveringen terugkijken kan hier!

Lees verder