Angela de Jong en René Le Blanc

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Angela de Jong en René Le Blanc

Angela de Jong helemaal klaar met René Le Blanc

|
|

Laatste update:

Gisteren begon SBS6 met seizoen 2 van de cult-realityserie Ik Geloof In Mij en de mediahype is natuurlijk pas compleet als tv-columniste Angela de Jong haar zegje heeft gedaan. En dat deed ze. Maar 'zegje' is licht uitgedrukt: ze wálgt echt van de sterren van de show.

De ergernis druipt er vanaf in Angela's nieuwste column in het AD. Seizoen 1 van Ik Geloof In Mij, waarin nog niet doorgebroken volkszangers een camera op hun neus kregen, vond ze nog wel leuk en "vertederend", maar, zo claimt ze: "na een paar maanden een camerateam achter zich aan te hebben gehad, zijn er een paar wel heel erg in zichzelf gaan geloven".

'Niet leuk om naar te kijken'

Volgens Angela zijn de artiesten zich nu bewust van hun populariteit. "Tv is net alcohol, het maakt meer kapot dan je lief is." Volgens haar zijn ze nu dus nóg meer in zichzelf gaan geloven dan de titel al doet vermoeden. "Zo erg, dat het gewoon niet leuk meer is om naar te kijken." Ze zit zich ook extra te ergeren aan één van de grote smaakmakers, 'Dutch Engelbert Humperdinck' René Le Blanc - die zich eerder ook al aan Angela ergerde

Dé podcast over series en films!

Angela de Jong fileert René Le Blanc

Angela zag hoe de uitgesproken René een dikke trofee kreeg van Panorama. Hij kreeg de prijs 'Man van het jaar'. Volgens de meedogenloze tv-columniste 'herkent hij door het bord voor zijn kop de ironie niet meer, al struikelt hij erover'. Ook het Google-gedrag van de Dutch Engelbert viel niet in de smaak. "Had hij al gezegd hoe populair hij is? Als hij de R intikt op Google, vult de zoekmachine automatisch zijn naam aan. (Eh, René, dat is alleen bij jou hoor, omdat je kennelijk jezelf de hele dag aan het googelen bent)."

Het ego van René

"Een ego waar Gordon nog een puntje aan kan zuigen", sneert de snoeiharde schrijfster. Had ze dan helemaal niets positiefs te melden? Nah, niet echt. Wel vond ze één iemand 'nog erger' dan René: Dave van Well, die samen met de andere Ik Geloof In Mij-sterren mocht optreden in de Ziggo Dome. "Die reed vorig jaar nog in zijn bestelbusje naar achtertuinoptredens maar deed nu uiterst blasé over de Ziggo Dome. En ondertussen maar zeuren dat hij een kledingsponsor wilde. Voor een optreden van dertig man." Nou, wij hebben ons dagelijks shotje zuur ook weer gehad!

Ik Geloof In Mij is elke maandag om 21:30 uur te zien op SBS6.

Lees verder