Angela de Jong heeft medelijden met André Hazes: 'Dit wens je je ergste vijand niet toe'

Het was zijn 'eerste nuchtere tv-optreden ooit' toen hij bij Jinek aan tafel schoof om te vertellen over het Hazes-drama. Het veelbesproken interview met André Hazes domineert de headlines en tv-recensente Angela de Jong vindt daar (natuurlijk) ook iets van. Dat is niet al te best. 

Angela de Jong en André Hazes

Van de welbekende familieperikelen tot aan zijn drugsverslaving; André kreeg het allemaal voor zijn kiezen in het vragenvuur van Eva Jinek. Toch is Angela vrij teleurgesteld in het interview, dat schrijft ze in haar column bij het AD. "Daar zat André Hazes, die ‘voor het eerst’ zijn verhaal. Veel nieuwswaarde was er niet, maar er moeten nu eenmaal nog wat kaartjes verkocht worden voor de jaarlijkse Hazes-hoogmis in Ziggo Dome", schrijft ze.

'Mijn hart huilde'

Angela vindt daarom dat die aandacht er wel meer dan genoeg is geweest. "Zoals er op Videoland ook een documentaire over het ventje staat, die een keer of vijftien ter sprake kwam in het interview", schrijft ze. De tv-recensent had wel wat beter verwacht van Eva Jinek: "Het was zo’n avond dat mijn hart weer eens huilde dat Eva de NPO heeft verruild voor RTL."

Medelijden

Buiten haar teleurstelling, spreekt Angela zich ook uit over Hazes Jr. zelf. Zo schrijft ze dat ze best wat medelijden heeft met de zanger. "André lijkt me geen onaardige kerel. Integendeel, ik kon alleen maar medelijden voor hem voelen. Niet vanwege zijn geworstel met drank en drugs, maar omdat je je ergste vijand nog niet toewenst om met de achternaam Hazes op te groeien in een compleet disfunctioneel gezin." Over zijn gezin had André het ook genoeg over in het interview, zo gaf hij toe dat hij zowel zijn moeder als zijn zus niet meer spreekt.

Moeder Rachel

"Met een moeder die het tot haar levenswerk heeft gemaakt om het sprookje tot de laatste drup uit te melken en niet schroomt om daar zelfs de relatie met haar kinderen voor op te offeren. (...) Zelfs al heb je dan voor je eigen gezondheid alle banden verbroken, ontkom je er niet aan om op nationale televisie vragen te beantwoorden over de zoveelste strapatsen van je moeder en zus", schrijft Angela in haar column. Andrés zus Roxeanne sleept hun moeder Rachel voor de rechter en ook daar had André wel wat over te zeggen in het interview. Zo noemde hij het verhaal vanuit beide kanten in zijn gezin 'sneu'. 

Jinek is iedere werkdag rond 22.00 uur te zien op RTL 4.