André Hazes reageert op ‘erfeniskwestie’: ‘Misschien heel raar’

Roxeanne Hazes en haar moeder Rachel zijn momenteel verwikkeld in een slepende rechtszaak. De inzet is de erfenis van André Hazes Sr, die in 2004 overleed. Rachels zoon, en Roxeannes broer, André heeft nu ook op de kwestie gereageerd. “Ik maak er liever grapjes over.”

André Hazes

Zanger André Hazes overleed in 2004 en zijn vrouw Rachel erfde daarna zijn vermogen én intellectuele eigendomsrechten. Sindsdien waakt ze als een pitbull over de nalatenschap van de zanger, die haar ook geen windeieren legt. De relatie met dochter Roxeanne is al een tijd erg gespannen, en dat werd niet beter toen Rox haar moeder voor de rechter daagde. Volgens haar liep er een scheidingsprocedure toen haar vader overleed, waardoor Rachels claim eigenlijk niet rechtsgeldig is.

Rachels nieuwe auto

De rechter oordeelde vorige maand dat Rachel officieel gezien geen erfgenaam is van haar man, maar dat ze zich voorlopig nog wel zo mag noemen (tot de kwestie tot op de bodem is uitgezocht). Tijdens de concerten van Holland Zingt Hazes sprak André met RTL Boulevard over de kwestie. Ook de nieuwe auto van Rachel kwam even ter sprake.

Volgens André heeft hij zijn eigen leven momenteel even lekker op een rijtje (en dat is wel eens anders geweest). Hij is dus ook niet van plan om zich in de erfeniskwestie te mengen. “Mijn moeder liep hier vandaag op de gang, ze heeft een nieuwe auto gekocht. Ik zei: ik hoop wel dat je dat van jouw deel van de erfenis hebt gekocht. Ik sta er nog steeds buiten en ik maak er grapjes over. Dat is misschien heel raar, maar ik wil alleen maar positief. Ik blijf er buiten.”

Hazes in de rechtbank

Dochter Roxeanne, die momenteel geen contact heeft met Rachel en André, beraadt zich nog op volgende stappen. De laatste stand van zaken is dat ze met haar moeder in overleg wil om de erfeniskwestie samen op te lossen. Mocht dat niet lukken, dan ligt een nieuwe rechtszaak (met bijbehorend mediacircus) in de lijn der verwachtingen.