André Hazes in Kleine Jongen op NPO 3

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
André Hazes in Kleine Jongen op NPO 3

Heftig: André Hazes openhartig over het moment waarop hij wist dat zijn vader dood was

|
|

Laatste update:

De Hazes-fam stond afgelopen weken weer vol in de schijnwerpers, bovenop het - we zouden haast zeggen 'gebruikelijke' - nieuws over weer een ruzie binnen het gezin. We doelen natuurlijk op de veelbesproken Hazes-docu Kleine Jongen van AVROTROS, die vanavond afsloot met de vierde en laatste aflevering. Hierin blikten Rachel en André terug op de dood van Hazes senior.

Hazes overleed op 23 september 2004 na twee hartinfarcten en een hartstilstand. Rachel kan zich dat moment nog maar al te goed herinneren. "'U moet nu echt een beslissing maken, want dit kan zo niet. Al kómt er een wonder, dit komt niet meer goed met André'", herhaalde Rachel de woorden van een arts, die haar apart nam terwijl André op de IC lag. Ondertussen stond Rachels zus Els Hofland aan André's bed en ze zag het he-le-maal misgaan...

De dood van André Hazes

Els hoorde aan hartslagmeter dat het foute boel was en riep haar zus. Rachel: "Toen ben ik gauw naar die kamer gerend. 'Dré, Dré, we zijn hier allemaal voor jou! Blijf leven! Blijf vechten!'" Het mocht niet baten. "Toen kwam 'ie omhoog. Een soort glimlach had 'ie. En het was net of 'ie 'Ras' wilde zeggen. Toen was Dré weg en heb ik 'm keihard op zijn mond gezoend."

Heftig: André Hazes openhartig over het moment waarop hij wist dat zijn vader dood was

André over de dood van zijn vader

Toen kwam voor Rachel het moeilijkste moment in haar leven: André Jr. en Roxeanne vertellen dat hun vader er niet meer is. "Ik weet het nog precies", herinnert André zich. Rachel vertelde: 'Jullie weten dat papa heel veel van jullie houdt?' De kleine André wist toen direct hoe het zat. "En toen zei ik: 'Hij is dood'. Toen zei ze ja." Dat ging door merg en been bij broer en zus. "Ik hoor ons nóg gillen. Ja..."

Kleine Jongen is afgelopen

Eerder vandaag blikte Rachel op Insta al terug op de docu, die bij dochter Roxeanne volledig in het verkeerde keelgat schoot. "Wat is het een mooie, eerlijke en oprechte docu geworden", schreef ze. "Voor de echte fans... Bedankt voor de vele lieve en mooie berichtjes die ik heb ontvangen. Deze documentaire heb ik met liefde voor jullie gemaakt!!!"

Lees verder