Altered Carbon krijgt tweede seizoen én nieuwe hoofdrolspeler

Veronica Superguide logo
Altered Carbon krijgt tweede seizoen én nieuwe hoofdrolspeler

Altered Carbon krijgt tweede seizoen én nieuwe hoofdrolspeler

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De Netflix-serie Altered Carbon krijgt een tweede seizoen. Dat heeft de streamingsdienst vandaag bekendgemaakt. Opvallend genoeg zal hoofdrolspeler Joel Kinnaman niet meer te zien zijn in de nieuwe reeks afleveringen. Zijn rol van Takeshi Kovacs wordt overgenomen door Anthony Mackie, meldt Variety.

Marvel-ervaring

Anthony Mackie is geen onbekende in de filmwereld. Hij speelde recent de rol van The Falcon in verschillende Marvel-films. Ook was hij te zien in onder meer The Hurt Locker, 8 Mile en Million Dollar Baby. Zijn rol in Altered Carbon wordt zijn eerste vaste rol in een tv-serie.

Is dát even handig

De acteurswisseling kan makkelijk worden toegepast in de serie, die zich afspeelt in een futuristische wereld waarin mensen hun geest van het ene lichaam naar het andere kunnen verplaatsen. Altered Carbon is gebaseerd op de sciencefiction-romans van schrijver Richard K. Morgan.

Cool, zeg

In de serie volgen we Envoy-soldaat en gevangene Takeshi Kovacs. Na 250 jaar ingevroren te zijn geweest, keert hij terug in een nieuw lichaam met één kans om zijn vrijheid te herwinnen. Hij moet de complexe moord op Laurens Bancroft, de rijkste man ter wereld, zien op te lossen. Bekijk de trailer van het eerste seizoen in bovenstaande video.

Lees verder