• Nieuws

Alrighty then: een nieuw begin voor dierendetective Ace Ventura

Alrighty then: een nieuw begin voor dierendetective Ace Ventura

Het Amerikaanse productiebedrijf Morgan Creek Productions heeft zichzelf omgetoverd tot de Morgan Creek Entertainment Group. Ze proberen de rechten die ze in hun bezit hebben nieuw leven in te blazen, waaronder Ace Ventura en Young Guns.

Eerder maakte het bedrijf een televisieserie van The Exorcist, die het okee doet op de Amerikaanse zender FOX. Door de positieve ontvangst, probeert Morgan Creek het nu ook met andere reeksen.

Volgens woordvoerder David Robinson van het bedrijf is het mogelijk dat Jim Carrey terugkeert in een Ace Ventura-film of -serie, maar niet als hoofdrolspeler. De remake gaat verder in de geest van Ace Ventura, maar waarschijnlijk geeft Carrey al vlug het stokje over aan een opvolger.

De western Young Guns was vrij uniek, omdat er jonge acteurs in zaten die later afzonderlijk succesvol werden. Volgens Robinson zou een nieuwe Young Guns ook veelbelovende, jonge acteurs moeten gebruiken. Morgan Creek onderhandelt momenteel met een streamingplatform over zowel een serie als film, gebaseerd op de cowboyfilm met o.a. Emilio Estevez, Kiefer Sutherland en Charlie Sheen.

Het is logisch dat een productiemaatschappij de rechten die ze bezitten te gelde proberen te maken, maar zo langzamerhand wordt het wel érg druk met reboots en remakes.