De kandidaten van Wie is de Mol? 2020 op NPO 1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De kandidaten van Wie is de Mol? 2020 op NPO 1

Alles dat we weten over Wie is de Mol? 2020

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Vandaag duurt het nog op de kop af één week tot we weer met zijn allen kunnen speuren naar de Mol. Het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? – de 20ste (!) editie – begint bijna en wij zetten alle ins en outs alvast voor je op een rij. Voorpret!

BN’ers

Een tijde terug dropte AVROTROS in allerlei verschillende tv-programma’s namen van de nieuwe deelnemers waar we ons wekenlang aan kunnen vergapen. Effe wat anders dan alles in één klap bekendmaken, zoals normaal wel gebeurt. In het lijstje hieronder zie je negen kandidaten en één mol.

·         Claes Iversen

·         Johan Goossens

·         Miljuschka Witzenhausen

·         Buddy Vedder

·         Jaike Belfor

·         Anita Witzier

·         Rob Dekay

·         Leonie ter Braak

·         Tina de Bruin

·         Nathan Rutjes

Locatie

We dompelen ons de komende weken onder in China. Een redelijk controversiële keuze, vinden critici. "Het is geen gewoon land: in China worden mensenrechten op grote schaal geschonden en tegenstanders van het regime op grote schaal opgepakt en mishandeld", zo reageerde een boze Erik van Muiswinkel laatst. "Maar AVROTROS gaat drie maanden lang vrolijk promotie lopen maken voor dat land." In 2014, toen Susan Visser de Mol bleek, begonnen de kandidaten in Hongkong - het is dus niet voor het eerst dat we China gaan zien in WIDM.

Beelden

Alles, maar dan ook écht alles in WIDM is een hint. Toen de makers recent de allereerste beelden de wereld in stuurden, viel kijkers direct één ding op: niet alle kandidaten komen voorbij. Eeuhm… oké. Wat betekent het dat Jaike Belfor, Claes Iversen en Tina de Bruin nog niet te zien zijn in deze preview? Betekent het überhaupt wel iets? Help: onze WIDM-paranoia slaat nu al toe!

Oud-kandidaten

Sarah Chronis wist vorig seizoen Merel Westrik te ontmaskeren als Mol. Dit jaar ging ze echter wéér mee op reis. Hmmm.... hoe zit dat? Ze mocht opnieuw meewerken aan het programma, maar dan als kandidatenbegeleider. Zijn er meer oud-winnaars die hetzelfde doen? Krijgen ze misschien ook nog een klein (bij)rolletje bij één van de opdrachten? Het is tenslotte een jubileumseizoen dus en bij WIDM geldt: niets is wat het lijkt.

Jubileum-seizoen

Net als Expeditie Robinson afgelopen jaar viert ook Wie is de Mol? deze editie haar twintigste jubileum. Het programma zag er overigens niet altijd zo uit als de laatste jaren; pas vanaf seizoen 5, uitgezonden in 2005, deden BN’ers mee. Gaan de makers voor dit speciale jubileum een verrassing uit de hoge hoed toveren? Dat moet toch haast wel?

De Mol België

Als ze dat doen, moeten ze eens met een schuin oog naar de Belgen kijken. Wij zouden het namelijk tof vinden als ‘onze’ WIDM een voorbeeld gaat nemen aan ‘De Mol’. Het afgelopen seizoen was daar bijzonder bizar. En nee, we doelen niet op het feit dat de Vlamingen het spelletje spelen met onbekenden. Wij vinden de BN’ers prima. We bedoelen die schokkende twist aan het begin van het seizoen. Wat bleek? De mol werd pas na aflevering één gekozen. Ze begonnen dus… zonder mol?! “We zijn met tien kandidaten vertrokken, maar in tegenstelling tot vorige jaren, waar de mol steevast vooraf werd aangeduid en volledig werd voorbereid, wordt de saboteur nu pas tijdens de eerste aflevering gekozen”, verklaarde presentator Gilles de Coster. Zo’n wending zou onze versie natuurlijk óók véél spannender maken.

Moltalk

Uiteraard keert ook nabeschouwingsprogramma Moltalk dit seizoen weer terug. We moeten het alleen doen zonder Margriet van der Linden en Chris Zegers; die zijn ingeruild voor een nieuw presentatieduo. Oud-kandidaten Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen gaan de boel voortaan aan elkaar praten. Ze beginnen een weekje eerder alvast met een voorproefje. MolTalk: The Kick-off is vanavond om 20:25 te zien op NPO 3.

Wie is de Mol? is vanaf 11 januari elke zaterdag te zien op NPO 1!

Lees verder