Alleen de grootste horrorfans kennen deze feitjes over The Conjuring

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Alleen de grootste horrorfans kennen deze feitjes over The Conjuring

Alleen de grootste horrorfans kennen deze feitjes over The Conjuring

|
|

Laatste update:

Vijf jaar geleden verscheen The Conjuring in de bioscoop. Hoog tijd om deze duistere horrorhit eens tegen het licht te houden!

In 2013 verscheen The Conjuring in de bioscoop. In deze horrorkraker wordt de familie Perron in hun huis belaagd door een demonische dreiging. Hierop besluit het gezin de hulp in te roepen van Ed en Lorraine Warren, twee onderzoekers die gespecialiseerd zijn in paranormale verschijnselen. De zaak rondom het vervloekte huis zou een van de griezeligste worden uit de loopbaan van de Warrens!

Dat het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen, zal geen nieuws zijn voor de fans van de horrorhit. Maar wij hebben wat feitjes op een rijtje gezet die alleen de echte horrorfreaks kennen over deze horrorhit!

Er gebeurden griezelige dingen op de set van The Conjuring

Niet alleen vóór de camera gebeurden er angstaanjagende dingen, ook achter de schermen was het op zijn zachtst gezegd niet pluis. Zo herinnerde James Wan zich een griezelig voorval met zijn hond toen hij ’s avonds laat werkte aan het script. De viervoeter zou naar verluidt dreigend hebben zitten blaffen en grommen naar een schijnbaar lege hoek in de kamer. Telefoontjes met Lorraine Warren gingen vaak gepaard met ruis en vreemde geluiden, als ze al niet helemaal plotseling werden afgebroken. Maar goed, dat kan natuurlijk ook aan een brakke provider liggen. 

Het werd pas echt griezelig toen de familie Perron een bezoekje bracht aan de set: moeder Carolyn beweerde dat ze dezelfde duistere aanwezigheid voelde als jaren geleden. Niet lang daarna kwam zij ten val en moest ze worden opgenomen in het ziekenhuis.

Alleen de grootste horrorfans kennen deze feitjes over The Conjuring

De echte Lorraine Warren heeft een gastrol in de film

De paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren zijn niet verzonnen door een scenarioschrijver. Sterker nog, Lorraine Warren heeft regisseur James Wan (Saw) geholpen tijdens het schrijven van het scenario! Ook hebben hoofdrolspelers Patrick Wilson en Vera Farmiga, de acteurs die de Warrens spelen in The Conjuring, een paar dagen doorgebracht met Lorraine om zich op hun rollen te kunnen voorbereiden. Maar daar houdt de rol van Lorraine niet op! De paranormale onderzoekster heeft zelf namelijk ook nog een gastrolletje in de film. Zij speelt een oudere dame op de eerste rij in de scène waarin Carolyn een presentatie bezoekt van de Warrens.
Alleen de grootste horrorfans kennen deze feitjes over The Conjuring

Het kostte 20 jaar om de film te maken

Het idee voor The Conjuring ontstond al in de jaren negentig! Toen kreeg filmproducent Tony DeRosa-Grund een tape te horen waarop Carolyn Perron, de moeder van het geterroriseerde gezin, werd geïnterviewd door paranormaal onderzoeker Lorraine Warren. De producer ging langs bij verschillende studio’s om het bizarre verhaal te verfilmen, maar die zagen er geen brood in. In 2009 werden de rechten verkocht aan Summit Entertainment, maar toen die hun verplichtingen niet nakwamen waren de makers weer terug bij af. Gelukkig kreeg de film enkele maanden alsnog groen licht toen DeRosa-Grund een deal sloot met New Line Cinema.

Dat bleek gelukkig geen slechte deal: de film kostte zestien miljoen dollar om te maken, maar verdiende zichzelf twintig keer terug. Om over de vervolgen en spin-offs nog maar te zwijgen. Wij vermoeden dan ook dat er aardig wat pijnlijke functioneringsgesprekken hebben plaatsgevonden met de studiomedewerkers die deze kaskraker hebben laten lopen...

Ryan Gosling is te horen op de soundtrack

Kleine kans dat het je is opgevallen, maar Ryan Gosling maakt ook nog even zijn opwachting in The Conjuring. Deze keer is echter de hartenbreker echter niet te zien als acteur, maar te horen als zanger. Wanneer de ster uit La La Land niet op een Hollywood-set staat, zingt hij namelijk in de rockband Dead Man’s Bones. Op de soundtrack van The Conjuring staat hun nummer ‘In the Room Where You Sleep’. En dat is al net zo griezelig als de titel doet vermoeden!
Alleen de grootste horrorfans kennen deze feitjes over The Conjuring

De echte Annabelle was een versleten lappenpop

Geloof het of niet, ook het verhaal rondom de griezelige pop Annabelle is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Maar die zou er in het echt heel anders hebben uitgezien dan in de film. Volgens de verhalen was Annabelle een lappenpop van het populaire poppenmerk Raggedy Ann. Die ziet er echter niet heel angstaanjagend uit (zelfs niet voor poppenbegrippen) en dus besloot regisseur James Wan om er een porseleinen pop van te maken. Maar de ‘echte’ Annabelle was er niet minder griezelig om. Zo zou de pop een huisvriend van het gezin hebben aangevallen en zou de pop zelfs mysterieuze briefjes hebben achtergelaten.
Alleen de grootste horrorfans kennen deze feitjes over The Conjuring

De eigenaren van het huis uit The Conjuring waren niet blij met de film

Het huis waarin de duistere gebeurtenissen van The Conjuring zouden hebben plaatsgevonden bestaat nog steeds. Toen de film uitkwam werd het huis bewoond Norma Sutcliffe en Gerald Helfrich. Zij woonden daar in alle rust, maar daar kwam na het succes van de horrorfilm al snel verandering in! Hun huis werd ongewild een trekpleister voor ongure types, die vernielingen aanrichten en de bewoners bedreigden met geweld. Er werden zelfs vreemde satanische objecten gevonden die bezoekers daar achter lieten. Hierop dreigde het stel om de makers van The Conjuring aan te klagen, maar het is onduidelijk of het ooit zover is gekomen. De nieuwe bewoners zeggen trouwens nooit iets gemerkt te hebben van paranormale verschijnselen in hun beruchte stulpje.

Bioscoopbezoekers op de Filippijnen werden bijgestaan door priesters

Verhalen over bioscoopbezoekers die flauwvallen zijn al zo oud als de horrorfilm zelf. Meestal is het een slimme marketingtruc om meer mensen naar je film te lokken, zie ook het recente succes van Hereditary. Maar tijdens de vertoningen van The Conjuring op de Filippijnen werd er nog een flink schepje bovenop gedaan!

Geheel in lijn met de film klaagden bioscoopbezoekers over een duistere aanwezigheid in de zaal tijdens de voorstelling. Hierop besloten sommige bioscoopeigenaren om de hulp in te roepen van katholieke geestelijken. Zij zouden de bezoekers voorbereiden op de griezelige ervaring die hen te wachten stond. Mocht dat niet genoeg zijn, dan konden bezoekers na de voorstelling ook nog bij een priester terecht voor psychologische nazorg!

Lees verder