Casanova's, Jim Bakkum

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Casanova's, Jim Bakkum

Alle films met Jim Bakkum gerankt

|
|

Laatste update:

Jim Bakkum shinet vanaf deze week in de nieuwe romcom Casanova's. Maar met welke rollen liet hij de dames (en heren) eerder in katzwijm vallen? Tijd om zijn werk eens te rangschikken van 'niet memorabel' tot 'onvergetelijke lady killer'.

11. Snowfever

Jim Bakkum is nu niet meer weg te denken uit de wereld van de Nederlandse speelfilm, maar dat was zo'n 15 jaar geleden wel anders. Een jaar nadat Jim van Jamai verloor in de spannende Idols-finale verbleekte hij haast naast 'grote' namen als Daan Schuurmans, Hanna Verboom en Mark van Eeuwen in de film Snowfever. Het was hem dan ook meer te doen om de titelsong dan om zijn - niet noemenswaardige - rol als corpsbal. Zo blijkt maar weer: zelfs de grootste romcomsterren moeten ergens beginnen.

10. Mega Mindy vs Rox

We weten dat Mega Mindy zichzelf makkelijk kan redden (met een beetje hulp van Mega Toby), dus Jim Bakkum kon een rol als reddende engel wel vergeten. In deze spannende avonturenfilm (voor kids) probeert hij als Waterman te regeren over Malta. Aan Mega Mindy en haar team de taak om hem te slim af te zijn. Opvallend is zijn rol wel, maar of we van deze slechterik nu zo warm worden? Niet echt.

9. Huisvrouwen bestaan niet 2

Na het succes van de eerste Huisvrouwen bestaan niet-film kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Nu valt er weinig te klagen over het acteerwerk van Jelka van Houten, Eva van de Wijdeven en Loes Luca, maar bij de inbreng van Jim Bakkum zetten we toch onze twijfels. Hij is die iets te gelikte collega die zijn kans bij Gijsje inmiddels heeft gehad. Verder zit hij er meer voor de sier. Overigens wel een prachtige sier, dat ontkennen we niet.

Alle films met Jim Bakkum gerankt

8. Levenslang de film 

Van Casanova's, Just Say Yes tot Zwaar Verliefd 2: Jim Bakkum wordt steevast gevraagd voor een nieuwe romcom. Maar de acteur heeft nog meer in zijn mars en dat heeft hij al vaak genoeg bewezen. In 2011 had hij namelijk een rol te pakken in de (korte) thriller Levenslang. Als ware rechercheur moest hij zien te ontrafelen wie het vriendje van hoofdpersoon Lotte heeft vermoord en waarom haar beste vriendin niets meer van zich laat horen. Hij bijt zich erin vast en dat is natuurlijk hartstikke aantrekkelijk. Maar niet genoeg voor een hogere plaats. 

7. Huisvrouwen bestaan niet

De rol van Jim Bakkum in de tweede film was misschien niet zo indrukwekkend, maar gelukkig bewees hij in de eerste dat hij zo als verleider van Temptation Island aan de slag kan. Hij probeert namelijk met slimme trucjes het hoofd van Gijsje op hol te brengen. En – al houden we eigenlijk niet van spoilers – met succes. Hij weet namelijk wel waar de gebonden Gijsje van houdt en dat gaat hij haar geven ook. Onder de douche enzo…

Alle films met Jim Bakkum gerankt

6. Rokjesdag

Heerlijk eten, goed gezelschap en kaarslicht: Jim Bakkum hoeft echt niet altijd zijn lichaam in de strijd te gooien! Met zijn prachtige ogen en mooie kop weet hij ook al het balletje aan het rollen te krijgen. De vraag is alleen of zijn gladde praatjes nog zo succesvol zijn bij Toprak Yalçiner als blijkt dat hij niet helemaal eerlijk is over waar hij vandaan komt. Woest aantrekkelijk en romantisch, het is bijna jammer dat de rol van Jim zo beperkt is in deze film.

Alle films met Jim Bakkum gerankt

5. Afblijven

"Ik voel vlinders voor jou. Ze vliegen rond in m'n buik naar beneden..." Jaren '90-kinderen weten direct over welke film we het hebben: Afblijven!Twee jaar na zijn filmdebuut in Snowfever later pakte Jim één van de hoofdrollen in Carry Slees eerste boekverfilming. Gelukkig kreeg hij dit keer wat meer schermtijd. Hij speelt de goede vriend en de beschermheer, een rol die hem als een perfect jasje past. Met zijn jonge koppie is hij geloofwaardig en scherp, dus daarom een vijfde plek in deze lijst! 

4. Onze jongens

Jim Bakkum gooide in 2016 het imago van 'braaf jongetje' van zich af in Onze Jongens. Sinds hij is verschenen met een lichaam om van te dromen en ons alle hoeken van de dansvloer heeft laten zien, liggen de rollen als 'de hunk' voor het oprapen. Van die 'boy next door' is namelijk weinig meer over. Wij smelten gewoon nog een keer weg.

Alle films met Jim Bakkum gerankt

3. Verliefd op Ibiza

Eerlijk is eerlijk: het is Jan Kooijman die in Verliefd op Ibiza de shine pakt, maar onderschat Jim Bakkum ook niet. In deze film papt hij aan met niemand minder dan Simone Kleinsma. Hij is in zijn rol als manager Lars grappig, kinderlijk speels, ondernemend én aantrekkelijk om te zien. Zelfs een inlegkruisje om het bloeden van zijn neus op te vangen, kan hij hebben.

2. Zwaar Verliefd

Jim Bakkum heeft sexappeal, kan zelfs een slechterik spelen en doet het goed onder de Spaanse zon. Maar door zijn rol in Zwaar Verliefd kunnen we haast niet meer zonder 'm. Hij speelt in deze film dé perfecte man. Knap, werkt met zijn handen en houdt zielsveel van zijn labrador Bo. Wij geloven direct dat deze familieman in het echte leven ook zo is. Zucht, waar kunnen we een look-a-like vinden?

Alle films met Jim Bakkum gerankt

1. Onze jongens in Miami

Heet, heter, heetst! Onze Hunk-teller slaat op hol. Channing Tatum kan wel inpakken, want Jim Bakkum heeft het allemaal: de dansmoves, de acteerskills en hij kan nog zingen ook! Als hij zichzelf als acteur nog niet op de kaart had gezet, bewees hij in Onze Jongens in Miami wel dat hij echt tot de Nederlandse romcom-top behoort. Oké, de verhaallijn in deze film is misschien wat zwak, maar wat geeft het? Het is niet dat je daarvoor kijkt, toch?

Alle films met Jim Bakkum gerankt

Casanova's met Jim Bakkum, Tygo Gernandt en Lieke van Lexmonddraait vanaf 8 oktober in de bioscoop. Bekijk hier de trailer.

Lees verder