• Nieuws

Alle Disneyfilms verdwijnen van Netflix!

Alle Disneyfilms verdwijnen van Netflix!

Kijk je graag Star Wars-, Marvel- en Disney-films op Netflix? Dan hebben we slecht nieuws! Disney wil zelf een streamingdienst beginnen, en trekt bijna al haar films van Netflix terug.

Bericht wordt geladen...

Het bedrijf met de muis kampt met een dalende omzet. Momenteel verdient het bedrijf het meeste geld met (betaalde) televisiezenders, maar dat aandeel begint te slinken. Onder anderen omdat kijkers vaker via streamingservices kijken.

Disney’s sportzender ESPN krijgt begin 2018 al een nieuwe opzet, waarbij kijkers verschillende sportwedstrijden kunnen streamen. Belangrijker voor ons, is dat de entertainmenttak in 2019 volgt. Nieuwe films zoals Toy Story 4, Frozen 2 en de remake van The Lion King zijn vanaf dat moment alleen nog op de service van Disney zelf te checken. 

Bericht wordt geladen...

Nóg een streamingservice

Het is nog niet helemaal duidelijk wat er gebeurt met de Star Wars- en Marvel-films. Mogelijk zie je deze vanaf 2019 ook uitsluitend op het Disney-platform. Het zou ook kunnen dat ze terechtkomen op hun eigen service, of dat Disney besluit om alsnog deals te maken met platformen als Netflix. Hoe dan ook: in beginsel zijn ze in 2019 foetsie!

De lopende contracten die Disney heeft met Netflix worden uitgediend, maar niet meer verlengd. De Marvel-series die Netflix zelf produceert, zoals Jessica Jones, Daredevil en The Punisher, lijken de dans te ontspringen.

Op zich is het een logische stap voor Disney: het bedrijf heeft zelf genoeg materiaal om een eigen dienst tot de nok toe te vullen. Voor de kijkers betekent het wéér een streamingplatform om in overweging te nemen.

*Update*

Tegenover Metro laat Netflix weten dat Nederlandse kijkers nog niet in paniek hoeven te raken. Vooralsnog 'blijven de Netflix-deals buiten de Verenigde Staten exact hetzelfde.'