• Nieuws

Songfestival-gate: Albert Verlinde biedt Wendy van Dijk excuses aan

Wendy van Dijk en Martijn Krabbé in The Voice.

Albert Verlinde biedt zijn excuses aan aan Wendy van Dijk! Gisteren ontstond er een relletje omdat de showbizz-expert hard naar de presentatrice uithaalde. Van Dijk leek in het showprogramma 6 Inside te zeggen dat zij met Martijn Krabbé het Eurovisie Songfestival wilde presenteren, en dat schoot Verlinde en Patty Brard in het verkeerde keelgat.

Presentator Albert Verlinde stak gisteravond flink van wal, omdat Van Dijk zich volgens hem opwierp als presentatrice. Jan Versteegh probeerde het brandje te blussen, door te stellen dat het allemaal wel meeviel, en dat het presenteren van het Songfestival ook wel een héél mooie klus was. Albert Verlinde en Patty Brard vonden het alsnog niet kunnen. Volgens het duo is het echt not done om te zeggen: ‘Ik wil het doen.’

Bericht wordt geladen...

Songfestival-misverstand

Achteraf bleek de situatie nogal ongelukkig: in 6 Inside léék het door de montage alsof Van Dijk nogal brutaal het Songfestival naar zich toe trok. Albert Verlinde gaf achteraf toe dat Wendy de vraag kreeg ‘waarom juist zíj geschikt was om het Songfestival te presenteren. De andere BN’ers kregen de vraag ‘wie vind jij geschikt om het te doen?’. Hierdoor leek Wendy van Dijk nogal brutaal, terwijl er eigenlijk niets aan de hand was.

Verlinde bood gisteravond zijn excuses aan, ook voor de rotopmerkingen die Van Dijk te verwerken kreeg.

Bericht wordt geladen...

6 Inside

Met Verlindes showbizz-programma 6 Inside gaat het momenteel niet zo denderend. Dagelijks schakelen er iets meer dan 100.000 mensen in op de show, en dat is véél minder dan er naar RTL Boulevard kijken. In het radioprogramma Onze Man In Deventer, van Özcan Akyol, zei Albert Verlinde deze week dat de toekomst van 6 Inside niet duidelijk is. Misschien blijft de show gehandhaafd, maar als dat zo is wordt er mogelijk fors ingegrepen.

Het duurt nog een jaar voor het Eurovisie Songfestival in Nederland gehouden wordt, maar de showbizz-ruzies beginnen er nú al over. Echt een onderwerp waar we het komende jaar nog bijzonder veel plezier aan gaan beleven!