Alarmbellen voor Gordon bij SBS6; Wat een Uitvinding! verliest zelfs van herhaling

Een pijnlijke avond voor Gordon gisteravond en niet eens omdat hij in de finale van het Songfestival stond in een lichtgevend jasje. Nee, hij was niet eens op tv en verloor toch. Volgens Tina Nijkamp gaan bij SBS6 alle alarmbellen af.

Gordon in Wat een Uitvinding!
© SBS6

Gordon lijkt te suggereren dat hij érg blij is met zijn vertrek bij SBS6 later dit jaar. Maar je kunt je bijna afvragen of de zender niet nog blijer is met zijn exit. Want terwijl gisteravond het sowieso een moeilijk avond was qua kijkcijfers, legde Gordons programma Wat een Uitvinding! het zelfs af tegen een herhaling van Het Roer Om. En dat is bepaald niet het eerste programma dat mislukt.

Slecht jaar

Laten we vooropstellen dat het geen makkelijk jaar is voor Gordon. Op liefdesgebied kreeg hij veel te verstouwen met zijn achtbaanrit van een relatie met ene Gavin. Wat alleen maar heftiger werd omdat het zich volledig in de media ontvouwde. Maar ook professioneel gezien wil het niet erg vlotten dit jaar. Op zijn mooie programma Down the Road kreeg hij evengoed toch de nodige kritiek. Maar met De Kookklunzen had hij dit jaar een echte miskleun te pakken. Kijkers haakten massaal af bij het kookprogramma.

Wat een Uitvinding!

Wat een Uitvinding!, dat twee weken geleden in première ging bij SBS6, is het laatste programma dat Gordon nog maakt voor SBS6. In het programma kunnen amateuruitvinders hun vondsten presenteren aan een jury in de hoop er wat mee te verdienen. Dat verdienen lukt met het programma zelf voorals nog maar moeilijk. Vorige week scoorde het 389.000 kijkers en dat om 21.30 uur op een zaterdagavond.

Het Roer Om

En als dat nog niet pijnlijk genoeg is scoorde de herhaling van Het Roer Om gisteravond dus beter met 461.000 kijkers. Veronica Superguide-columnist Tina Nijkamp vindt het pijnlijk. "Als een herhaling (met 0 euro kosten) beter scoort dan een nieuw programma gaan de alarmbellen af. Na de tegenvallende cijfers voor Down the Road is wel duidelijk dat ook Wat een Uitvinding waarschijnlijk geen nieuw seizoen krijgt."

Vrije vogel

Toen Gordon vorige maand aankondigde dat hij zijn contract bij SBS6 niet ging verlengen na vijf jaar, zei hij ook dat 'de vlag uit kon op 1 december'. Dat is de einddatum van zijn huidige verbintenis. Hij wil het voorlopig even rustig aan doen, zei hij tegen De Telegraaf. "Ik ga geen verbintenissen meer aan met wie dan ook. Ik wil lekker op freelancebasis blijven werken. Ik word ook 55 dit jaar, hè."

Wat een Uitvinding! zie je op zaterdagavond om 21.30 uur op SBS6.