Aladdin: Will Smith zingt ‘Prins Ali’ in nieuwe clip

Veronica Superguide logo
Aladdin: Will Smith zingt ‘Prins Ali’ in nieuwe clip

Aladdin: Will Smith zingt ‘Prins Ali’ in nieuwe clip

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Disney’s Aladdin draait bijna in de bioscoop, dus het wordt tijd om de liedjes weer even door te nemen. Check alvast een voorproefje van Will Smiths versie van Prins Ali, ja dat is die, Ali Ababwa!

Aladdin zit vol met geweldige oorwurmen, en Prince Ali is het favoriete liedje van velen. De overdreven lofzang op een niet bestaande prins - Aladdin, die het (aanvankelijk) zelf ook een beetje ongemakkelijk vindt - vergeet je nóóit meer als je ‘m een paar keer gehoord hebt. Zó klinkt het in de nieuwe live-action-Aladdin.

Vergeleken met het origineel van Robin Williams lijkt de Will Smith-versie wel érg gelikt. Technisch prima in orde, maar het mist een beetje de begeisterung. Op de redactie hadden we het al over ‘Prins Autotune’, maar laat je daardoor niet beïnvloeden! Welke vind jij leuker?

Opzij, voor prins Ali!

Het is misschien een lichte vorm van heiligschennis, maar stiekem vinden we de Nederlandse variant het allerbest. Misschien omdat we hem 600 keer in onze moerstaal hebben gezien, maar geef toe: Pierre Bokma deed het ook fenomenaal! Erg grappig, en een stuk minder gelikt en bijna manisch!

Aladdin

Dat we het stukje op een klein schermpje - zonder goed geluidssysteem - zien, speelt misschien ook wel een grote rol. Over de rest van de film worden we alvast wél enthousiast!

Aladdin is vanaf 22 mei in de bioscoop te zien. Dat is… volgende week al! Don’t you dare close your eyes!

Lees verder