Jessica Walter

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jessica Walter

Actrice Jessica Walter (80) overleden

|
|

Laatste update:

Actrice Jessica Walter is overleden. De 80-jarige actrice werd het bekendst als de bitchy moeder Lucille Bluth in Arrested Development.

Jessica Walters carrière liep van 1964 tot 2021, maar in Nederland is ze waarschijnlijk het bekendst van een paar grote rollen. Ze sprak de stem in van Fran in de populaire serie Dinosaurs en was tien jaar lang te horen als Malory Archer; de gestoorde moeder van geheimagent Sterling Archer.

Arrested Development

Het bekendste werd ze echter als Lucille Bluth, in de comedyserie Arrested Development. De krengerige, liefdeloze én wereldvreemde moeder van de Bluths maakte het leven van iedereen jarenlang tot een hel!

Walter speelde veel kleine rollen in Amerikaanse series en was ook regelmatig te zien op het Amerikaanse toneel.

Walters dochter Brooke Bowman maakte het nieuws vandaag bekend. “Met veel verdriet bevestig ik vandaag het overlijden van mijn geliefde moeder Jessica. Ze acteerde bijna 60 jaar en haar grootste plezier was het vermaken van anderen, met verhalen op het scherm én daarnaast. Haar herinnering leeft voort in al haar werk en velen zullen haar onthouden vanwege haar humor, klasse en levensgenot.”

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

Jessica Walter overleed op 24 maart 2021 in haar slaap. De actrice was 80 jaar.

Lees verder