Hugo Metsers Jr.

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Hugo Metsers Jr.

Acteur Hugo Metsers Jr. beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag

|
|

Laatste update:

Tientallen oud-studenten van de acteursopleiding faaam (Film Acteurs Academie Amsterdam) beschuldigen Hugo Metsers Jr. van machtsmisbruik, meldt de Volkskrant zaterdag.

Metsers is oprichter en hoofddocent van de opleiding en beter bekend door zijn rol als Marcus uit Goede Tijden, Slechte Tijden. De acteur zou over grenzen heen zijn gegaan zijn, vooral tijdens het vak Functioneel Naakt.

Acteur Hugo Metsers Jr. beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag

Zoenen met een studente

Volgens de krant, die met 34 oud-studenten sprak, had de acteur in de beginjaren van de opleiding een verhouding met een van zijn studentes. Ook zoende hij met een studente tijdens een schoolfeest in 2015. Sinds 2007 wordt de mbo-opleiding Filmacteur van faaam gegeven op het Mediacollege in Amsterdam, deze school berispte de acteur nadat de klas van de studente zijn actie in een brief veroordeelde.

RTL Boulevard sprak met een aantal van deze oud-studenten, die vertelden dat ze “vier jaar nodig hadden om bij te komen van de opleiding” en “duidelijk over hun grenzen heen zijn gegaan”. “De sfeer van de opleiding was onveilig”, legt een van de studenten uit aan het programma. “Dat besefte ik toen niet, maar dat weet ik nu wel.”

Acteur Hugo Metsers Jr. beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag

'Ben je soms preuts?'

“Er gingen geruchten dat Hugo best wel close was met studenten”, vertelt een andere oud-student tegen RTL Boulevard. “Dat hij feestjes gaf en dat sommige studenten bleven slapen. Dus de sfeer was eigenlijk in het begin al een beetje dat ik uit zijn buurt moest blijven." Als de studenten niet genoeg bloot lieten zien tijdens het vak Functioneel Naakt, zou hij ze lagere cijfers geven. “Hij zei: je wil toch acteur worden, ben je soms preuts?”, herinnert een van de oud-studenten zich.

Volgens RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade waren de video's die Metsers maakte van scenes die door de oud-studenten werden gespeeld "half pornografische films waarbij aan bepaalde delen gelikt moest worden." "Ik kan me niet voorstellen dat je daar dan tegenin durft te gaan", vertelt de verslaggever. "Als hij je docent is, hij geeft je cijfers. We moeten niet vergeten, hij heeft ook een agentschap. Hij is degene die zegt; jij krijgt wel of geen baantje of een rol."

Acteur Hugo Metsers Jr. beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag

'Herken mezelf niet in de aantijgingen'

De acteur zegt in een reactie naar Boulevard "erg geschrokken te zijn van het artikel". "Het gaat mij aan het hart en ik neem het zeer serieus dat er oud-studenten zijn die slechte gevoelens hebben overgehouden aan mijn lessen. Deze uitingen heb ik nooit gebagatelliseerd. Natuurlijk betreur ik de incidenten die zich hebben voorgedaan: ik heb twee keer, 15 en 7 jaar geleden, buiten de opleiding gezoend met een student."

"Alle andere beweringen in het artikel van vandaag in de Volkskrant over dingen die ik gedaan zou hebben, zijn feitelijk onjuist en ik herken mezelf ook niet in die aantijgingen en conclusies", besluit Metsers zijn statement.

Dit zijn de zoveelste beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag in medialand. Oud-kandidaten deden begin dit jaar een boekje open over de misstanden in The Voice of Holland. Tegen oud-bandleider Jeroen Rietbergen en Voice-coach rapper Ali B zijn aangiftes gedaan. Ook tegen The Voice of Holland-coach Marco Borsato is aangifte gedaan.

Lees verder