Acteur Danny Masterson weg bij The Ranch

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Acteur Danny Masterson weg bij The Ranch

Acteur Danny Masterson weg bij The Ranch

|
|

Laatste update:

Danny Masterson is uitgespeeld bij de Netflix-serie The Ranch. De acteur, die bekendheid kreeg dankzij z'n rol in That 70's Show, is door vier verschillende vrouwen beschuldigd van verkrachting.

Laatste dag

"Na uitvoerige discussies en onderzoeken hebben Netflix en de producenten besloten om Danny Masterson uit de serie The Ranch te schrijven", aldus een woordvoerder van Netflix in een verklaring. "Gisteren was zijn laatste dag op de set en begin 2018 gaan de opnames weer verder zonder hem."

Ontwikkelingen

Eerder was Netflix nog niet van plan om de acteur aan de kant te schuiven. "We zijn op de hoogte van de beschuldigingen en het onderzoek dat hierop volgde. We zullen reageren zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn", zei een woordvoerder van Netflix vorige maand nog. De streamingsdienst wilde toen verder geen commentaar geven op vragen waarom Spacey wel de deur is gewezen, maar Masterson niet.

Scientology

De vier vrouwen zeggen dat ze begin jaren 2000 op gewelddadige wijze zijn verkracht door Masterson. Een van de vrouwen deed hier in 2004 aangifte van. De zaak bereikte de openbaar aanklager echter nooit doordat meer dan vijftig Scientologyleden verklaarden dat de vrouw niet de waarheid sprak. Dit is een bekende tactiek van de kerk, die het niet toestaat dat leden van Scientology een ander lid aanklagen. Ook Masterson en de vrouw die hem aanklaagde zijn een aanhanger van dit geloof.

15 december

Een nieuwe reeks afleveringen van The Ranch zal vanaf 15 december te zien zijn op Netflix. Hoeveel afleveringen dat zullen zijn is nog niet bekend, maar meestal splitst Netflix de seizoenen van The Ranch op in twee delen van 10 afleveringen. Op welke manier het personage van Danny in het derde seizoen uit de serie verdwijnt is niet onthuld in de verklaring.

Lees verder