• Nieuws

Acteur bevestigt nieuwe Police Academy-reboot!

Acteur bevestigt nieuwe Police Academy-reboot!

De ‘storm der reboots’ die door Hollywood waait gaat voorlopig nog niet liggen. Volgens acteur Steve Guttenberg komt er binnenkort zelfs een nieuwe... Police Academy!

Steve Guttenberg, die de stuntelende Carey Mahoney speelde, is momenteel in Groot-Brittannië voor opnames van de jeugdserie 4’0 Clock Club. ‘Ja, da’s leuk’, twitterden zijn fans, maar ‘waar blijft de nieuwe Police Academy?’

Bericht wordt geladen...

Tot ieders grote verbazing gaf Guttenberg serieus antwoord op de vraag. ‘Ik kan er nog niet veel over kwijt, maar hij is in aantocht!’ Wow, dat was… onverwacht!

Bericht wordt geladen...

De Police Academy-films waren behoorlijk populair in de jaren 80. Verschillende halvegaren werden naar de politieschool gestuurd om gevangenisstraf te ontlopen, goed gedrag te leren, of slecht gedrag áf te leren.

Melige agenten

Mahoney (Guttenberg) is bijvoorbeeld een aardige kerel, maar laat zich snel uit de tent lokken door hufters. Karen Thompson (een piepjonge Kim Cattrall) is een rijkeluisdochter die ‘normale mensen’ wil ontmoeten. De bekendste agent was waarschijnlijk Larvell Jones, die met zijn stem verschillende geluiden kon kopiëren, en werd gespeeld door Michael Winslow.

De eerste films hadden kleine budgetten, en wisten aardig wat winst te maken. Na het zevende deel, de flop Mission To Moscow (1994) was het over en uit met de politieschool. Er werd nog een televisieserie gemaakt in 1997, maar die liep slechts één seizoen.

Maar wie?

Geruchten over een Police Academy-reboot doen al sinds 2010 de ronde. Het idee is (was?) dat de oude garde nu les zou geven aan een nieuwe generatie jonge mislukkelingen. Of het project waar Guttenberg het over heeft hetzelfde is, is nog niet bekend.

Guttenberg, Cattrall en Winslow leven allemaal nog, maar de tijd is niet vriendelijk geweest voor de Police Academy-cast. Agenten Hightower (Bubba Smith), de wapengek Tackleberry (David Graf) en de goeiïge commandant Lassard (George Gaynes) zijn inmiddels overleden.