9 redenen waarom Chris Hemsworth niet van deze wereld is

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
9 redenen waarom Chris Hemsworth niet van deze wereld is

9 redenen waarom Chris Hemsworth niet van deze wereld is

|
|

Laatste update:

Chris Hemsworth: the man, the myth, the legend. In 2011 brak de blonde Australiër door met zijn rol als Thor. Maar ook in het echte leven is hij een god. Of nou ja, in elk geval de perfecte man. Negen argumenten die dat volgens ons bewijzen.

1. Hij is een echte familieman

Om niet meteen over zijn goddelijke lijf te beginnen: Chris is een trotse familieman en vader van drie kinderen. Samen met zijn vrouw, de Spaanse actrice Elsa Pataky, zette hij dochter India Rose (5) en de tweelingjongens Tristan en Sasha (3) op de wereld. Chris spendeert zijn tijd het liefst in hun familiehuis in het Australische surfparadijs Byron Bay. In interviews kan hij niet ophouden met zwijmelen over zijn gezin. 

2. Hij heeft het lijf van een god

Oké, dan nu wél over dat lichaam! Ook in Thor: Ragnarok is de keiharde sixpack van Chris weer volop aanwezig. En die screen time verdienen zijn abs ook. Want de uren die de acteur wekelijks in de gym doorbrengt met zijn personal trainer, voormalig Navy SEAL en stuntman Duffy Gaver, zijn niet op de vingers van één hand te tellen. 

3. Hij heeft gevoel voor humor

Thor: Ragnarok bevestigde wat we eigenlijk al wisten: Chris Hemsworth is een comedyster. Thor is niet echt een vrolijk type, maar gespeeld door Hemsworth wordt het een jonge god met een onberispelijke timing en een flink gevoel voor humor. In Ghostbusters (2016) leek hij de wildcard, maar hij deed niet onder voor comedygrootheden als Melissa McCarthy en Kristen Wiig. Als receptionist Kevin ging hij ervandoor met een aantal van de beste lachmomenten uit de film.

4. Hij zet zijn vrouw op een voetstuk

In een interview met GQ Australia zei Chris eind vorig jaar dat zijn huwelijk te lijden had onder zijn succesvolle filmcarrière, maar dat die drukte ook zo zijn voordelen heeft. Chris en zijn vrouw werden verliefd, kregen kinderen, zagen elkaar een paar jaar lang niet echt door zijn drukke schema, wat ze de kans gaf daarna opnieuw verliefd te worden. „Wat onze carrières betreft, heeft Elsa duidelijk meer opgegeven dan ik”, zegt de 34-jarige acteur. Als we de Instagramberichten van Pataky mogen geloven, zit het met dat huwelijk inmiddels wel (weer) goed. En ook Chris spreekt altijd erg lovend over zijn vrouw.

5. Hij is goed met gereedschap

In Thor: The Dark World zien we hoe Thor zijn hamer Mjolnir op delicate wijze aan de kapstok van Jane Foster (Natalie Portman) hangt. Thors liefde voor zijn gereedschap is terug te zien in de kleinste details, maar de manier waarop hij de hamer rondzwaait in actiescènes laat ons ook niet koud. In The Huntsman: Winter’s War blijkt hij daarnaast prima overweg te kunnen met een bijl. 

6. Hij rockt elk kapsel als een pro

Er zijn mensen die alle mannenknotjes het liefst ritueel verbranden, maar wij waren dol op de man bun van Chris. Helaas heeft Thor zijn lange manen ingeruild voor kort kittig, wat hem ook niet onverdienstelijk staat. Dit kapsel rockt hij ook in 12 Strong, inclusief driedagenbaardje. Dat hij daardoor wel erg veel lijkt op broer Liam, maakt het op een vreemde manier nog sexyer. 

7. Hij is sportief

Chris is een atleet in hart en nieren. Geef hem een fiets en hij doet niet onder voor Tom Dumoulin. Zet hem op een surfboard en hij wint waarschijnlijk de Olympische Spelen van 2020. Die sportiviteit zie je ook terug bij zijn gezin. Paardrijden, skiën of gewoon losgaan in de speeltuin: de Hemsworths draaien er hun hand niet voor om. 

8. Hij is een held

Chris spéélt niet alleen helden, hij gedraagt zich in het echte leven ook als een held. Zo doneert hij geld aan diverse goede doelen en is hij ambassadeur van onder andere de Australian Childhood Foundation, die zich inzet voor misbruikte kinderen

9. Hij kan écht acteren

All that en de man kan nog acteren ook. Het beste en meest recente bewijs hiervan is 12 Strong, waarin Chris de rol van kapitein Mitch Nelson vertolkt. De film speelt zich af in de onzekere dagen na 9/11, waarin een Special Forces-team onder leiding van een kersverse kapitein naar Afghanistan moet voor een extreem gevaarlijke missie.

Lees verder