7 vreselijk ongemakkelijke momenten uit First Dates UK

Door Redactie
7 vreselijk ongemakkelijke momenten uit First Dates UK

Heerlijk! Vanavond proberen een paar hoopvolle Britse singles een significant other te vinden in het First Dates Hotel. Om je alvast een beetje lekker te maken hebben we de meest ongemakkelijke momenten uit First Dates UK op een rijtje gezet.

Een match met je ex

Het grootste minpunt aan een blind date? Nou, dat ‘ie blind is. Figuurlijk dan hè. Alsnog: hoe groot is de kans dat je in een onbekrompen stad als London – met een dikke 8 miljoen inwoners – met je ex gematcht wordt? Best groot, zo ondervindt Emma. Dat haar date (en tevens ex) het destijds heeft uitgemaakt via SMS maakt het allemaal niet makkelijker.

Gierig zijn is niet sexy

De hamvraag in het geëmancipeerde 2018 is natuurlijk: wie betaalt de rekening? Meer dan eens is dat de man. Louis heeft er echter moeite mee. Als onderaan ’t papiertje in kwestie ook nog eens 140 pond geschreven staat, veroorzaakt dat een halve hartverzakking. De jongeman wil er niks van weten en begint tenenkrommend moeilijk te doen over de kleinste uitgaven.

'Wil je even oprotten? Thanks!'

Soms wil het niet vlotten met je date. Dat hoeft geen big deal te zijn. Gooi je drankje achterover, verzin een ongeloofwaardig excuus over je doodzieke kat die al vijf dagen haar eten uitkotst en bedank date X vriendelijk voor zijn/haar komst. Een andere tactiek: gewoon zeggen waar het op staat, zoals Scot. Hij vindt z’n tijdelijke wederhelft Greig (letterlijk) niet te doen en stelt voor om al vóór het eten naar huis te gaan. Greigs ego maakt ondertussen een duikvlucht. Gelukkig liep het allemaal goed af: hij vond zijn prince charming een paar afleveringen verder en nu zijn ze verloofd. Awwww.

Things not to say

Even kijken… dingen die je beter niet kunt vragen tijdens een eerste date: ‘hoeveel weeg je?’, ‘met hoeveel mensen heb jij het bed gedeeld?’ en alles daar tussenin. ‘Ben je nog maagd?’ rekenen we ook mee. Het zal Isabel allemaal een worst wezen. Die is wel nieuwsgierig of date Jayden ooit aan cohabitatie heeft gedaan.

'Hoe heet je ook alweer?'

Gooien we er meteen nog een not-done-scenario tegenaan: de naam van je date vergeten. Het gebeurt Sophie. Was je nu maar gaan Tinderen, Soof. Dan kun je tijdens een strategische bathroombreak even je telefoon openklappen en kijken wie je ook alweer tegenover je hebt zitten.

De bediening is leuker

Iedereen heeft stiekem wel eens gedroomd van een ongegeneerde sek… flirtpartij met de barman/vrouw. En leef je lekker uit, maar hou het classy. Ga niet ­­­­­lopen foefelen met de bediening als je afspraakje een plaspauze inlast. Deze dude doet het gewoon!

Soms zit het leven niet mee

Heb je tijd voor een waslijstje? Bij ongemakkelijke blind dates horen ongemakkelijke gesprekken. Na het doorpluizen van het First Dates YouTube-kanaal hebben we deze parel opgeduikeld. Die ook stiekem nog wel een beetje cute is. You’re welcome.