Ryan Reynolds en Corey Hawkins in 6 Underground op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ryan Reynolds en Corey Hawkins in 6 Underground op Netflix

6 Underground Review – Een knallend Ryan Reynolds-feestje

|
|

Laatste update:

Dit weekend ging de peperdure actiefilm 6 Underground in première op Netflix. Is dit nieuwe explosiefestijn met Ryan Reynolds de moeite waard of niet?

Boem!

Al na een paar minuten knalt Transformers-regisseur Michael Bay zijn eerste explosie tevoorschijn. En… er zouden er nog veel volgen. Héél veel. Gedurende 6 Underground is er altijd – op haast élk moment - wel iets dat in de fik vliegt, aan gort wordt geknald of uiteen spat. Dit spervuur aan ‘over the top’-momentjes voelt over het algemeen wel lekker, al ben je na die twee uur ook wel écht klaar met al die knallen.

6 Underground Review – Een knallend Ryan Reynolds-feestje

Geesten

6 Underground draait om een groepje ‘ghosts’ onder leiding van Ryan Reynolds sarcastische miljardair ‘One’. Elk teamlid is doodverklaard en kan daardoor vrijuit achter de grootste bad guys aan. Allemaal hebben ze zo hun eigen redenen om hun sociale leven op te geven voor the good fight. Een tof concept. Het vetste gedeelte van de film zit overduidelijk halverwege, wanneer het team iedereen op een efficiënte manier kan inzetten tijdens een krankzinnige missie in een luxe woontoren.

Niveau

Verwacht echter géén topkwaliteit. 6 Underground heeft een hoog ‘camp’-gehalte. One gooit er bijvoorbeeld regelmatig filmverwijzingen uit. En die vliegen dan natúúrlijk over de hoofden van de andere personages. Nogal cliché. En dat is ook wel een beetje het niveau van de dialogen. Weinig diepgang, veel one-liners, geen ruimte voor échte conversaties. Maar laten we eerlijk zijn: dan moet je maar iets als Marriage Story aanslingeren. 6 Underground kijk je voor de moddervette stunts, intense shoot-outs en meeslepende achtervolgingen. 

6 Underground Review – Een knallend Ryan Reynolds-feestje

Effe dimmen!

En die zitten er zéker in. Bay houdt het tempo er lekker hoog. Zoals we van hem gewend zijn geeft hij zijn kijkers amper een momentje om even rustig adem te halen. Je vraagt je wel eens af hoe goed een beetje rust deze stukjes kan maken. Als hij gewoon eens even één scène wat langer laat uitspelen, in plaats van elke paar seconden een nieuw shot. Maar nee hoor: we krijgen de ene na de andere explosie, opgevolgd door een shoot-out, dan weer een gevecht en als afsluiting nog even een achtervolging. En dat dan tachtig keer in één film. Wie dat niet erg vindt, staat een strakke actiefilm te wachten die waarschijnlijk voldoet aan al je verwachtingen.

Ryan Reynolds

Het geheel voelt door al die haast wel extreem ‘hak op de tak’ aan. Daarnaast zit het ‘m ook in de details. Of beter gezegd: het gebrek daaraan. In 6 Underground zitten aardig wat foutjes die soms zelfs ronduit hilarisch zijn. Nogal slordig. Gelukkig vergeet je dat direct wanneer Ryan Reynolds in beeld komt. Zijn onweerstaanbare charisma, snelle humor en likeability maken véél goed. De rest van het team – en een flinterdun uitgewerkte slechterik - kan lekker meeliften op zijn starpower en dat is maar goed ook: zelf hebben ze véél minder in te brengen. Maar dat is misschien ook niet hun fout. Het script focust voor 90% op Reynolds en dat is gezien zijn gigantische populariteit natuurlijk wel te begrijpen.

Conclusie

Hoe je 6 Underground ervaart, is volledig afhankelijk van je mindset. Verwacht je een slimme, originele actiefilm? Meh. Laat ‘m dan maar liggen. Ga je erin met een gedachte van ‘even hersenloos genieten’? Nou, dan staat je een topavond te wachten! Wij adviseren om vooral voor die laatste mindset te gaan en dan kan er weinig misgaan. Anders ga je dit echt niet trekken…

6 Underground Review – Een knallend Ryan Reynolds-feestje

Lees verder