Ferri Somogyi Rik de Jong GTST Goede Tijden Slechte Tijden

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ferri Somogyi Rik de Jong GTST Goede Tijden Slechte Tijden

6 Nederlandse acteurs die naar Hollywood gingen en keihard faalden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Carice van Houten, Michiel Huisman, Famke Janssen, Sylvia Hoeks; je zou bijna denken dat iedere Nederlander het kan maken in Hollywood! Helaas is niets minder waar... Voor elke Rutger Hauer is er ook een Ferri Somogyi. In dit toplijstje zetten we 6 acteurs voor je op een rijtje die het nooit gemaakt hebben in Amerika.

1. Ferri Somogyi

De meeste mensen kennen Ferri Somogyi als Rik de Jong uit Goede Tijden, Slechte Tijden. Somogyi heeft Meerdijk echter inmiddels al vijf keer verlaten! De eerste keer was in 2002. Toen verliet hij de soap om het te maken in Amerika. Tijdens zijn verblijf in de US of A was hij echter nog regelmatig op de Nederlandse televisie te zien, zo deed hij bijvoorbeeld mee met Hotel Big Brother. In 2007 hield Somogyi het voor gezien; hij keerde officieel terug naar Nederland en maakte zijn comeback in GTST.

2. Sabine Koning

Somogyi is niet de enige soapie die de grote oversteek naar Amerika besloot te wagen. Ook GTST-collega Sabina Koning vertrok - na 17 jaar lang de rol van Anita Dendermonde te hebben gespeeld te hebben - naar Amerika. Oké, we geven toe dat de hoofdreden het achterna reizen van haar geliefde was... Dat neemt echter niet weg dat de actrice in Amerika nooit op tv te zien is geweest. Geen wonder dat ze een paar jaar geleden besloot een carrièreswitch te maken. Inmiddels werkt Koning namelijk in een hondentrimsalon!

Anita GTST Sabine Koning

3. Touriya Haoud

Na een succesvolle modellencarrière besloot Touriya Haoud het eens te proberen als actrice. Na een aantal acteerlessen kreeg ze een paar gastrollen aangeboden, bijvoorbeeld in de serie Costa. Haar grote doorbraak kwam echter met Shouf Shouf Habibi. Halverwege de zeroes werd Nederland te klein voor Haoud. De actrice besloot naar Los Angeles te vertrekken. Aldaar liep ze de Amerikaanse acteur Greg Vaughan tegen het lijf. De twee werden smoorverliefd, trouwden en kregen drie zoons. En alhoewel Haoud inmiddels gescheiden is, is ze vanwege haar kinderen toch in Amerika gebleven. Wie weet komt het dan uiteindelijk toch nog goed met die acteercarrière!

4. Yolanthe Cabau

Weten jullie het nog? Er was in 2013 behoorlijk wat te doen over de rol van Yolanthe Cabau in de Hollywood-film Pain & Gain. Het was namelijk nog maar de vraag of haar scènes niet zouden sneuvelen tijdens de eindmontage! Gelukkig bleek tijdens de première dat Yolanthe toch gewoon te zien was als de vriendin van hoofdrolspeler Mark Wahlberg. Helaas was Pain & Gain echter wel meteen een van de weinige Hollywood-uitstapjes die de actrice zou maken... Cabau speelt momenteel namelijk gewoon weer in een Nederlandse serie.

Yolanthe Cabau DNA cast

5. Reneé Soutendijk

Voormalig Moordvrouw Reneé Soutendijk was in 1979 voor het eerst op Nederlandse tv te zien in de serie Dagboek van een Herdershond. Sindsdien speelde ze in een groot aantal films en series, zoals Spetters, De vierde man en Zeg 'ns AAA. Het zijn echter niet alleen Nederlandse producties waar ze in schitterde! Soutendijk is namelijk ook te zien in Duitse én Amerikaanse titels. Toch wordt ook Soutendijk niet zo groot in Amerika als haar mannelijke collega's Rutger Hauer en Jeroen Krabbé...

6. Monique van de Ven

In 1973 trouwt Monique van der Ven met Jan de Bont. Het stel vertrekt naar Amerika, waar ze tot 1987 wonen. De carrière van De Bont in Amerika verloopt voorspoedig. Jammer genoeg krijgt Van de Ven echter weinig werk... Ze speelt nog wel een paar kleine rollen in wat onbeduidende films en scoort een gastrolletje in de serie Starsky and Hutch. We hopen dat Van de Ven niet te rouwig is over haar geflopte carrière in Amerika; wij zijn in ieder geval wel enorm blij dat de actrice inmiddels gewoon weer terug is op Nederlandse bodem!

Monique van de Ven

Lees verder