Larry David in Curb Your Enthusiasm op Ziggo Movies & Series XL

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Larry David in Curb Your Enthusiasm op Ziggo Movies & Series XL

5 redenen om in 2020 te beginnen aan Curb Your Enthusiasm

|
|

Laatste update:

Vandaag gaat het tiende seizoen van Curb Your Enthusiasm in première bij Ziggo Movies & Series XL. Wij vertellen je waarom je deze comedykraker van het brein achter Seinfeld niet mag missen!

1. Pretty, pretty good...

In Curb Your Enthusiasm volgen we het leven van Larry David, de schrijver en bedenker van de hitserie Seinfeld. Inmiddels leidt hij een luxeleven in Hollywood en investeert zijn fortuin in televisieseries, restaurants en musicals. Maar doordat Larry zo zijn eigen kijk heeft op sociale omgangsvormen, verandert ieder project al snel in een hopeloze chaos. Inmiddels zijn we tien seizoenen (en een Golden Globe voor beste comedyserie) verder en de avonturen van Larry zijn nog altijd even hilarisch. Het is dan ook geen toeval dat we Curb Your Enthusiasm onlangs nog tipten in ons overzicht van de beste HBO-series op Ziggo Movies & Series XL!

2. Not all heroes wear capes

Geen kwaad woord over Batman of Captain America, maar Larry David is de grootste superheld van deze eeuw. Hij mag dan misschien niet vechten tegen intergalactische superschurken, maar tegen het sociale onrecht dat ons dagelijks wordt aangedaan door andere mensen. Of het nu gaat om types die verwachten dat je je schoenen uitdoet als je op bezoek komt, luidruchtige bioscoopbezoekers of vrienden die toevallig nét naar het toilet moeten als de restaurantrekening op tafel komt: Larry zegt in dat soort situaties wat we allemaal denken, maar niet durven te zeggen. Dat de sfeer er daardoor niet altijd gezelliger op wordt, kan hem niet schelen. Dan is deze ‘social assassin’ namelijk op zijn best!

3. Seinfeld 2.0

Zoals gezegd was Larry David in de jaren 90 een van de drijvende krachten achter Seinfeld. Zo heeft hij de serie samen met Jerry Seinfeld bedacht, schreef hij mee aan het scenario en trad hij op als uitvoerend producent. Maar daar houdt zijn invloed niet op: het personage George Costanza, de opvliegende neuroot die in de serie wordt gespeeld door Jason Alexander, is namelijk gebaseerd op Larry! En omdat fictie en werkelijkheid door elkaar lopen, komen de hoofdrolspelers van Seinfeld regelmatig even buurten in Curb Your Enthusiasm. Sterker nog, het zesde seizoen draait om de productie van een reüniespecial van deze baanbrekende sitcomklassieker!

5 redenen om in 2020 te beginnen aan Curb Your Enthusiasm

Film1 staat open: Deze 5 (Oscar-)films moet je niet missen!

4. Curb your cameo’s

De sterren uit Seinfeld zijn niet de enige bekende gezichten die hun opwachting maken in Curb Your Enthusiasm. Aangezien Larry woont en werkt in Hollywood, duiken er regelmatig filmsterren, sporthelden en andere celebrities op in de serie. En die krijgen al snel slaande ruzie met de sociaal uitgedaagde Larry! Op de indrukwekkende gastenlijst staan namen als Ben Stiller, David Schwimmer, Alanis Morissette, Shaquille O’Neal en Ricky Gervais. Als kers op de taart heeft comedylegende Ted Danson (Cheers, The Good Place) een terugkerende rol als… Ted Danson!

5 redenen om in 2020 te beginnen aan Curb Your Enthusiasm

5. Altijd een alibi!

Vergeet Peter R. de Vries, als je Curb Your Enthusiasm kijkt heb je pas echt altijd een alibi. Vraag dat maar aan Juan Catalan! Hij belandde achter tralies voor een moord die hij niet gepleegd had. Maar dan ontdekt zijn advocaat dat Curb Your Enthusiasm zijn cliënt wel eens vrij zou kunnen pleiten… Hoe dat precies zit, kun je zien in de bizarre Netflix-docu Long Shot (of in de nogal spoilerige trailer). Zoals gezegd, not all heroes wear capes!

Alle tien seizoenen van Curb Your Enthusiasm zijn nu te zien op Ziggo Movies & Series XL!

Lees verder