De cast van Modern Family bij een event

Veronica Superguide logo
De cast van Modern Family bij een event

11 Verrassende feitjes over Modern Family die je nog niet wist

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Al sinds 2009 zijn we verslaafd aan Modern Family. Eventjes waren we bang dat we binnenkort afscheid zouden moeten nemen van de serie, maar het lijkt er toch op dat de familie (die overigens behoorlijk veranderd is in de loop der jaren) nog gewoon in je leven blijft. Wij zijn het internet ingedoken om wat feitjes voor je op te rakelen. Wist jij ze allemaal al?

1. Modern Family startte met een Nederlands tintje

Toen de serie werd verzonnen, was Modern Family nog veel meer een soort docu-serie. Oorspronkelijk zou de Nederlander Geert Floortje namelijk een documentaire maken over de familie Pritchett, waarbij hij een uitwisselingsjaar had doorgebracht. Geert werd helaas geschrapt, waardoor het direct praten tegen de camera het enige overgebleven documentaire-aspect in de serie is.

2. Julie Bowen was énorm zwanger in de pilot-aflevering

Toen Julie auditie deed voor de rol van Claire Dunphy, was ze zwanger van haar tweeling. Ze kreeg de rol en was bij het filmen van de pilot-aflevering inmiddels hoogzwanger. Dat werd netjes verborgen door een strategisch geplaatste cornflakes-doos of wasmand.

11 Verrassende feitjes over Modern Family die je nog niet wist

3. Baby Lily werd door twee boze baby's gespeeld

Mitch en Cams dochter Lily werd ooit gespeeld door de tweelingzusjes Ella en Jaden die elkaar afwisselden op de set. In het midden van seizoen 2 werden de kids echter behoorlijk opstandig en waren ze het acteren zat. Daarop besloot moeders de kids niet meer naar de set terug te laten keren. Vervanger Aubrey Anderson speelt sinds dien de rol van Lily.

4. Jessy Tyler Fergusons echte coming out zit in de serie

Toen Jesse Tyler Ferguson in real life uit de kast kwam, moest hij dat tot drie maal doen om zijn vader te overtuigen. De schrijvers van Modern Family hoorden het verhaal en zorgden ervoor dat Jesse zijn hele coming out in de serie opnieuw mocht doen. Drie keer dus.

5. Sofia Vergara dacht dat Ed O'Neill vloeiend Spaans sprak

Sofia groeide op in Colombia, waar ze de serie Married ... With Children keek, waarin Ed Al Bundy speelde. Onwetend dat zijn rol in Spaanstalige landen nagesynchroniseerd werd, was ze bij de ontmoeting met Ed nogal teleurgesteld en verbaast dat de beste man geen Spaans sprak.

6. Er was een Facebook-actie voor een broodnodige kus

In 2010 werd er een Facebook-campagne gelanceerd met de titel 'Laat Cam & Mitchell kussen in Modern Family!'. En zo geschiedde in het tweede seizoen de eerste on-screen kus van de mannen, in de achtergrond van een scène.

7. Modern Family gaat lekker bij rijke stinkerds

Uit tv- en data-onderzoek is gebleken dat rijke mensen erg van Modern Family houden. Het was namelijk de tweede populairste show onder 18 tot 49-jarigen die in een huishouden wonen dat gemiddeld jaarlijks 200.000 dollar binnenhaalt. The Walking Dead stond overigens op één. Eén van de rijkste dames ter wereld, Michelle Obama, heeft Modern Family wél bovenaan haar favoriete-series-lijstje staan.

8. Is Manny van Adel?

Nee. Maar dat zou je misschien wel denken bij het lezen van zijn volledige naam: Manuel Alberto Javier Alejandro Delgado. Probeer dat maar eens drie keer snel achter elkaar hardop te zeggen.

9. Iedereen is gelijk

Sinds seizoen 1 hebben de acteurs een afspraak dat ze zichzelf tijdens awardseason alleen beschikbaar stellen voor Best Supporting Actor/Actress-awards. Zo is het altijd duidelijk dat er niemand belangrijker is dan de ander in de serie.

10. We hebben het Dunphy-huis nooit van binnen gezien

Het Dunphy-huis is verkocht voor 2,15 miljoen dollar. Opvallend, want het huis stond al vrij lang leeg. In de serie werd het alleen gebruikt voor shots van buitenaf. Alle scènes van binnen in het Dunphy-huis werden in studio's gefilmd.

11. Ty Burell was een tijdje dakloos

Hoewel je Ty wellicht het beste kent als een vader die aan de lopende band kasten van huizen verkoopt in Modern Family, zat-ie zelf een tijdje zonder huis. Toen hij studeerde, besloot hij geld te besparen door een tijdje in zijn busje te leven.

Lees verder