Dit is de Veronica Superguide Redactie

Dag in dag uit houdt onze redactie je op de hoogte van alles op het gebied van entertainment. Maar wie zijn deze redders, deze toegewijde gidsen die jullie meenemen door de wereld van films, series en tv? Een voorstelrondje!

De Veronica Superguide Redactie
© Veronica Superguide
Robin Heerkens
© Veronica Superguide

Robin Heerkens

Als klein jochie zat Robin Heerkens al voor de buis gekluisterd en die fascinatie voor TV is in de loop der jaren alleen maar groter geworden. Later kwam er óók nog eens een ongezonde film- en serie-obsessie bij. De eindredacteur en online samensteller van Veronica Superguide schrijft voornamelijk nieuws, achtergrondstukken en columns over TV. Zijn absolute favorieten, die alle kanten op schieten? Marvel-films, B&B Vol Liefde, Better Call Saul én Married at First Sight.

Peter Koelewijn
© Lisa Broos

Peter Koelewijn

Peter Koelewijn is geen familie van de gelijknamige zanger en já hij krijgt die vraag wekelijks gesteld! Qua kijkgedrag eet hij alles: van Game of Thrones en Star Wars tot New Girl, Luther en RTL Boulevard. Soms betrappen we hem ook op het lezen van een boek of het spelen van een game. Popcorn vindt Peter niet lekker dus hij is degene die altijd zo met een chipszak ritselt in de bios.

Twitter: @Pskoelewijn

Ruben Praster
© Veronica Superguide

Ruben Praster

Ruben Praster is filmliefhebber van het eerste uur. Vond als kind Kickboxer 3 de beste film ooit, maar vindt nu alles van Michael Mann geweldig… ja zelfs Miami Vice. Is in het weekend altijd in de bioscoop te vinden of speurt YouTube af naar gratis filmklassiekers. Heeft daarnaast altijd een nutteloos filmweetje paraat en mist filmtrailers die beginnen met de tekst ‘In a city…’

Sabine Kok
© Veronica Superguide

Sabine Kok

Sabine Kok laat zich steevast beïnvloeden door suggesties van streamingdiensten en heeft daardoor een genre overstijgende (en zeer schizofrene) kijklijst. Van Stranger Things tot Sex Education, van Tiger King tot You en zo’n beetje alles wat daar tussenin zit. Heeft veruit de meeste kijkuren gestoken in RuPaul’s Drag Race (en de herhalingen ervan). Vindt romcom’s eigenlijk nooit grappig, maar kan nog steeds lachen om de Benedict Cumberbatch name generator. Heeft de M&M’s, het ijs en de pilsbeugel al achter de kiezen voordat de film überhaupt begint. 

Marieke van Zoelen
© Lisa Broos

Marieke van Zoelen

Vroeger kroop Marieke van Zoelen achter de bank bij het zien van Platvoetje, maar tegenwoordig geniet ze van de doodsangsten die ze uitstaat als ze naar Men en Hereditary kijkt. Als social editor verdwaalt ze regelmatig in de krochten van Instagram, maar ze is ook niet te beroerd om een recensie te tikken over Virgin River of een realityserie. Pas recent is ze de fantastische pulp (bij gebrek aan beter woord) van de jaren '80 aan het ontdekken, maar waar ze écht enthousiast van wordt is alles met Timothée Chalamet.

Romy van Krieken
© Lisa Broos

Romy van Krieken

Romy van Krieken begon in 1993 als stagiaire bij Veronica en is nooit meer weggegaan, want er is niks leuker dan films kijken en de makers het hemd van het lijf vragen. Na haar master diploma Theater-, Film- en televisiewetenschap ging ze verder met zelfstudie door het zien van zoveel mogelijk films en series. Ze heeft een voorkeur voor Britse producties (vooral met kostuums) en animatie (vooral van Pixar) maar je kunt haar eigenlijk alles voorzetten – behalve slashers...

Elsemieke Wormhoudt
© Lisa Broos

Elsemieke Wormhoudt

Met een mateloze fascinatie voor de beeldbuis is Elsemieke Wormhoudt tot de tand toe bewapend om je - al dan niet gevraagd - te voorzien van haar ongezouten mening. Bleken die eindeloze uren als klein kind voor de tv toch nog ergens goed voor te zijn geweest. Geen TV-pareltje is veilig voor een kritische column van de online redacteur. Haar favorieten? Onthullende documentaires, verbouwprogramma’s en uiteraard: B&B Vol Liefde.

Instagram: @wherelsenl

Merel van Baal
© Lisa Broos

Merel van Baal

Merel van Baal was als kind al tevreden wanneer ze voor het testbeeld zat. Tegenwoordig is ze iets kritischer, al blijft haar smaak breed. Van kostuumdrama's tot Scandinavische krimi's en monsterfilms (vooral de slechte!), ze kijkt het allemaal. Haar liefde voor films begon bij The Lord of the Rings, deze wordt dan ook meerdere malen per jaar opnieuw gekeken. Heeft een lichte popcornverslaving, dus natuurlijk staat er thuis een popcornmachine. Zoet, niet zout.

Twitter: @Merelkijktfilms

Stefan Keerssemeeckers
© Veronica Superguide

Stefan Keerssemeeckers

Stefan Keerssemeeckers groeide op met Godzilla-films uit de lokale videotheek, en raakte daardoor verslingerd aan (pulp-)sciencefiction. Weet meer van Star Wars dan hij graag toegeeft. Heeft comedy’s het liefst net als zijn koffie: pikzwart. Was recent enorm te spreken over Barry (HBO Max) en The Bear (Disney+), maar kijkt net zo graag maffe camp als The Masked Singer en het Eurovisie Songfestival (mét Twitter erbij). Tevens grootste Space Jam-expert van de Benelux.

Twitter: @Stiff

Alie Sierkstra
© Veronica Superguide

Alie Sierkstra

De beste film ooit gemaakt? Redacteur Alie Sierkstra is daar stellig over: The Godfather… Of misschien Jurassic Park? Nee, toch Forrest Gump? Als we zeggen dat ze breed geïnteresseerd is, dan is dat een understatement. Zelfs de algoritmes van de streamingdiensten kunnen haar niet classificeren. Genres opnoemen waar ze minder mee heeft, is makkelijker. Bloederige oorlogsfilms en platte actiefilms, daar maak je haar niet blij mee. Sport eigenlijk ook niet, behalve dan de Formule 1! Ze vraagt daarom elke twee weken de zondagmiddag vrij om zich in haar Ferrari-jas aan de tv te kluisteren.

Twitter: @Aaltje_s

Lise Knipping
© Lisa Broos

Lise Knipping

Lise Knipping heeft vroeger moeten geloven aan een stevige film-opvoeding en keek daarom als 11-jarig meisje al naar David Finchers Seven. Na een lichtelijk trauma is ze verliefd geworden op al het moois van de filmwereld en met een diploma Journalistiek en een minor Film kan ze eindelijk haar passie kwijt op papier. Lise’s hart gaat sneller kloppen van Hollywood’s grof geschut: epische films zoals Interstellar, historische drama’s zoals Gladiator of de klassiekers zoals The Godfather of Taxi Driver. Is daarnaast fulltime Potterhead, niet te vergeten.