De meest gewaagde Molacties uit de geschiedenis van Wie is de Mol?

Mollen als een malle, dát deden de meeste Wie is de Mol?-saboteurs wel. Welke Molacties waren het meest gewaagd? Veronica Superguide zet ze voor je op een rij.

De allerbeste molacties uit de geschiedenis van Wie is de Mol?

Margriet gooit geld uit de trein

Bonkend hart, maar het moest gebeuren”, zo beschrijft mol Margriet van der Linden haar gewaagde actie waarin ze €1.000 euro verduistert. Hoe? Nou, door in een drukke trein – met allemaal medekandidaten om zich heen – het uit een raampje te gooien. Lekker hoor!

Jan loopt achter de kandidaten

Wat Jan Versteegh in 2018 deed, vergt een ontelbare hoeveelheid ballen. Hoewel het natuurlijk niet echt een Molactie was (hij kon er geen geld mee uit de pot spelen), blijft deze wandeling toch een zenuwslopend moment om te zien. Lefgozer Jan die achter de kandidaten loopt – zónder vermomming!

Merels laserlol

Mol Merel Westrik maakte het in één van haar eerste aflevering wel érg bont. Ze mocht als tweede een laserparcours afleggen en kon allerlei stacks zo in haar bh proppen. Wisten de kandidaten veel dat er eigenlijk véél meer geld te halen viel! Gewaagd, maar perfect uitgevoerd.

Balkon-puinhoop

Merel ging even keihard tegen haar journalistieke principes in en verspreidde bewust nepnieuws tijdens de Serenade-opdracht van 2019. Kandidaten moesten ieder op een bepaald balkon terechtkomen, maar Merel zorgde er uiteindelijk voor dat drie mensen verkeerd stonden. Hoe? Gewoon héél brutaal zijn, dingen zeggen die niet kloppen en anderen de schuld geven als ze een foutje maken. Briljant.

Thomas laat een bom ontploffen

Acteur Thomas Cammaert liet in zijn seizoen een bom ontploffen in de pot. Door zijn toedoen verdween er in één klap €6.800 (!) uit de geldstapel. Het enige dat hij hoefde te doen, was steeds een bod doen tijdens een veiling waarbij de kandidaten jokers konden kopen. Af en toe een keer opbieden, op het laatste moment afhaken en…. zie het geld langzaam verdwijnen. “Ik kan niet stoppen met lachen”, zei hij later achter de schermen.

Klaas en zijn kistjes

Mol Klaas van Kruistum maakte het in zijn seizoen wel érg bont door twee keer geld uit een kist te graaien. Eén keer €1.000 en één keer zelfs €1.500. De manier waarop, erg schaamteloos en hondsbrutaal, is op-en-top gemeen en effectief. Héél risicovol.

Kees in de heli

Als je in WIDM penningmeester bent, kom je vaak in sleutelposities terecht. Dat weet saboteur Kees Tol maar al te goed. In zijn seizoen kiest de mol precies het juiste moment om de geldpot te krijgen waardoor hij met een helikopter mee mag. Op naar een heuvel vol met geld! En wat doe je dan als mol? Juist, je gooit €3.000 weg!

Dennis op het cruiseschip

Dit Mol-salvo van Dennis Weening blijft toch wel een hoogtepunt uit de geschiedenis van het programma. In deze opdracht mogen de kandidaten niet tegen elkaar op lopen terwijl ze een cruiseschip verkennen. Dennis leunt lekker achterover, zaait verwarring via de porto en jat alle geldenveloppen die hij maar kan vinden. Die gooit ‘ie vervolgens in de prullenbak of smijt hij overboord. Ondertussen effe naar de arcadehal? Geen probleem!

Alles met Everon Jackson Hooi

Acteur Everon Jackson Hooi ontpopte zich tot beste Mol ever door het allerlaagste potbedrag op zijn naam te zetten. De winnaar kreeg 'slechts' €8.065. Er is niet één grote gewaagde Molactie die er bij hem uitsprong, maar toch willen we je onderstaande compilatie vol sneaky, gedurfde en soms ook hilarische sabotage-acties niet onthouden!